L'Estat vol que la Generalitat aporti la seva part per salvar el Parc Científic de la UdG abans de signar l'acord que eviti la liquidació del complex. El Govern ha aprovat destinar 4,9 milions d'euros a comprar l'edifici que acull l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), però n'ha supeditat el pagament al fet que el Parc surti del concurs de creditors.

El subdelegat de l'Estat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ja alerta però que cal deixar enrere «el condicional» i insta el Govern a fer «passos sòlids» per salvar el complex. Cosa que passa, a parer de l'Estat, perquè els diners s'aportin abans de segellar el pacte.

Pot avançar els diners

Com que la Generalitat no és patrona del Parc Científic (a diferència d'Ajuntament, Diputació o universitat) pot avançar els diners. Sánchez-Bustamante admet que la situació «ha millorat» després de la nova pròrroga concedida pel Jutjat Mercantil, i subratlla que la voluntat de l'Estat és la de trobar «una solució positiva».

D'altra banda, el rector de la UdG, Sergi Bonet, demanarà reunir-se personalment amb el ministre Montoro, aprofitant que vindrà a s'Agaró, per parlar de la situació del complex. Bonet mirarà de reunir-s'hi, encara que sigui tan sols un quart d'hora, «per explicar-li les actuacions que ha fet la concursada, el Parc Científic, amb l'objectiu de signar l'acord singular per al privilegi general».

Ahir, el Jutjat Mercantil va tornar a donar aire per resoldre la situació del Parc Científic i Tecnològic, que arrossega un deute de 42 milions (dels quals 27,6 corresponen a l'Estat). Amb la nova pròrroga -aquesta, la segona- les parts disposen ara de dos mesos més de coll, fins al 26 de gener, per intentar tancar un acord que n'eviti la liquidació.