Els robatoris durant aquesta edició de les Fires de Sant Narcís de Girona han augmentat un 62% respecte al 2015. Dels 112 furts que es van registrar ara fa un any, s'ha passat a 182 aquest 2016. La majoria de robatoris són de mòbils d'alta gamma, tot i que també hi ha carteres i altres objectes de valor. La regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque,va reconèixer ahir que aquesta pujada els posa en alerta i diu que és «l'assumpte pendent» que té a resoldre la policia amb vistes a l'any vinent.

Amb tot, el cap de la Policia Municipal, Joan Jou, va destacar que aquest increment de robatoris també ha comportat un major nombre de detencions, i és que enguany se n'han fet 43 per les 26 del 2015, el que suposa un augment d'un 65%. Jou va explicar que van detectar el problema dels robatoris de mòbils el primer cap de setmana i que a partir d'aquell moment van incrementar la vigilància. Gràcies a això, la policia ha pogut identificar alguns dels lladres després que intentessin vendre els dispositius mòbils a través de plataformes d'Internet. Jou també va indicar que la majoria de robatoris han estat a la zona de les barraques. En aquest sentit, la regidora de Seguretat va reconèixer que «és un repte i una línia de treball» que han de seguir per intentar reduir aquesta xifra l'any que ve. Tot i lamentar aquest augment en els robatoris, tant Paneque com Jou van demanar relativitzar les dades i tenir en compte que alguns dies s'han arribat a acumular més de 10.000 persones a la zona de la Copa.

D'altra banda, des de l'ajuntament destaquen que en dels aspectes més positius ha estat la reducció de conductors que han enxampat beguts. Dels 41 positius per alcoholèmia de l'any 2015 s'ha passat a 19 aquest any.

Un altre aspecte positiu ha estat la baixada pel que fa a les actes aixecades per consum de drogues a la via pública. En total, aquest any la policia n'ha fet 140. Són 34 menys que l'any passat. Segons Paneque, una de les claus d'aquesta baixada tant en el consum d'alcohol com de drogues ha estat la feina preventiva que s'ha fet des de l'Ajuntament tant a les escoles com al carrer. Malgrat tot, aquest any s'ha atès vuit menors després d'haver consumit alcohol.

La venda ambulant ha estat un altre dels aspectes més vigilats per la policia, després que el 2015 es disparés el nombre de denúncies. La pressió policial també ha tingut el seu efecte, i les denúncies han caigut prop d'un 40%. Pel que fa a agressions sexuals, només s'ha denunciat un cas d'una nioa de divuit anys i es continua buscant el responsables que l'haurien tocat i assetjat.

El que també preocupa és l'augment d'agressions. De les sis del 2015 s'ha passat a 18 aquest any. Jou va explicar que no hi ha més baralles. «Són discussions, però no hi ha hagut més baralles», va indicar.