Girona ofereix els terrenys de l'antiga Simon i uns de Palau per fer-hi un institut

L'Ajuntament demana a Ensenyament que esculli una de les dues propostes per aixecar-hi un nou centre que mitigui la massificació

15.11.2016 | 07:28

L´Ajuntament de Girona ha ofert dos terrenys al Departament d´Ensenyament per tal que n´esculli un perquè hi pugui construir un institut. Un d´aquests solars és a la carretera Barcelona. Concretament a l´espai on antigament hi havia l´empresa Simon. Seria, doncs, a tocar de la nova clínica Girona. La segona finca estaria situada a Palau, en concret a prop de la residència. Tot i que no va especificar que es tractava d´aquests dos terrenys, la regidora d´Educacio, Isabel Muradàs, va anunciar aquesta oferta al Departament arran de la moció que presentaven conjuntament la Fapac, els sindicats CCOO i USTEC i el sindicat SEP per a l´edificiació d´un nou institut de sencundària a la ciutat.

Muradàs va detallar que la decisió d´Ensenyament hauria de respondre abans d´acabar aquest mes i que reclamaran que el nou institut tingui quatre línies. La regidora va admetre que a l´edifici del Cartañà on hi ha el nou institut, batejat com Ermessenda, no hi poden haver més de dues línies perquè les diferents entitats que fan servir les instal·lacions ho fan incompatible.

La representant de municipal va exposar que Ensenyament li havia plantejat sondejar altres municipis per construir-hi un equipament de secundària, ja que hi ha alumnes de centres de la capital que són d´altres poblacions. Muradàs però va replicar-li que ja veu bé que hi hagi alumnes d´altres municipis als instituts que hi ha a la ciutat i va insistir que la millor opció per a un nou equipament era Girona.

La moció presentada per la Fapac i els sindicats denunciava la massificació i precarietat dels centres educatius de secundària i reclamava solucions definitives. Entre aquestes, precisament hi havia la cessió d´un terreny al Departament, en un termini màxim de dos mesos, perquè hi aixequi un institut nou.

Escola d´Adults
Just abans del ple hi va haver una protesta d´alumnes, professors i dirtectius de l´escola d´adults de Girona que reclamen un conserge a la tarda, tal com tenien els anteriors cursos. A parer seu, l´Ajuntament i el Departament d´educació s´estan traient les responsabilitats de sobre. Muradàs va explicar que el centre és competència del Departament però que l´Ajuntament pagava un conserge i , a canvi, Ensenyament feia obres en centres educatius pel valor del cost de pagar el conserge.

El secretari municipal però, considera que això ha de quedar reflectit en un conveni. Muradàs va dir que han plantejat al Departament fer aquest acord per escrit, amb els mateixos termes que fins ara, però que no ha rebut cap resposta. L´escola d´Adults té previst manifestar-se avui al matí davant de la seu de la Generalitat per insistir en la necessitat. Com a protesta, alguns dies, el centre de formació ha col·locat un ninot a la cadira on hi hauria d´haver l´esmentat conserge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

A la renfe, on és la Catedral?
ERC reitera que s'ha de millorar la senyalització dels punts d'interès de Girona

ERC reitera que s'ha de millorar la senyalització dels punts d'interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Enllaços recomanats: Premis cinema