Madrenas envia el cas del cartell del Circ Raluy a l'Institut Català de la Dona

Afirma que alguna gent la va tractar de «retrògrada», «censora», «puta» o ignorant per haver denunciat sexisme

15.11.2016 | 11:31

L´alcadessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet arribar a l´Institut Català de la Dona una carta tot exposant el cas del cartell del Circ Raluy, que va generar una gran polèmica per Fires quan l´Ajuntament el va qualificar de «sexista» i va demanar als seus responsables que el retiressin. Madrenas lamenta que, en el debat que es va generar a les xarxes socials, hi hagués internautes que la titllessin de «retrògrada», «censora», «puta» o «ignorant». En aquest sentit, critica que moltes vegades s´utilitzessin un to i uns adjectius «molt allunyats del debat civilitzat i amb arguments».

Madrenas reitera que va qualificar el cartell del Raluy de «sexista» perquè l´anunci no reflectia en cap moment el número que feien les noies la circ: «No és una qüestió de portar més o menys roba, és una qüestió del que considero un exemple de la perpetuació d´un estereotip de dona florero en molts elements de la nostra societat». Per això, indica que la seva voluntat era «iniciar un debat en torn l´ús del cos de la dona de manera estereotipada i fora de context».

Sigui com sigui, ho va aconseguir, ja que es va obrir un intens debat amb opinions a favor (com per exemple la Xarxa de Dones o l´Ajuntament de Cassà) i també en contra. «M´han dit que sóc sòcia numerària de l´Opus, que pretenc que les dues noies del cartell vagin a un internat per corregir la seva vestimenta i moralitat, que vull que es vagi en burka [...]. Tot això sense conèixer la meva manera de pensar, ni tenir cap interès a fer-ho», lamenta l´alcaldessa.

Per tot plegat, Madrenas es reafirma en el fet que cal «superar uns estereotips que no beneficien les dones». En aquest sentit, recorda que per Fires s´han pogut veure diverses atraccions i punts de venda de menjar que utilitzen els estereotips de dona sensual per vendre productes que no hi tenen res a veure. D´altra banda, l´alcaldessa explica que han rebut queixes per dos casos més a la ciutat: un anunci d´un augment de pit i una portada de la revista Girona Cultura, tot i que ella no hi ha sabut veure sexisme. Per tot plegat, però, creu que cal un debat «serè i equilibrat» perquè els ajuntaments tinguin directrius més clares a l´hora de treballar a favor de la igualtat de gènere.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema