Tots els grups, excepte la CUP, accepten els comptes però reclamen millores

Van lamentar que no es destinin més recursos a acció social, a prevenció d´incendis o a habitatge

16.11.2016 | 07:17

El pressupost, com sol ser habitual a la Diputació de Girona, va rebre el suport d´una àmplia majoria. ERC, el PSC i Independents de la Selva (IdS) es van sumar als vots de l´equip de govern de CiU i només s´hi va oposar el diputat de la CUP, Lluc Salellas. Els portaveus d´ERC, del PSC i d´IdS van voler deixar clar que aquests no són els pressupostos que ells farien però han agraït la mà estesa de l´equip de govern per acceptar aportacions de l´oposició, tot i que governen amb majoria absoluta i no necessitaven més vots.

També van ressaltar com a part positiva que incrementen les aportacions destinades a ajudar els ajuntaments i que plantegen canviar els criteris de les subvencions. En aquest sentit, però, han assegurat que aprofitaran per reclamar millores sempre que creguin convenient.

Crítica a les subvencions a dit
A l´altra cara de la moneda, però, van lamentar que no es destinin més recursos a acció social, a prevenció d´incendis o a habitatge. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, va lamentar que són uns pressupostos «continuistes» i que no inclouen cap partida que demostri que la Diputació de Girona liderarà «la desconnexió amb l´estat espanyol» durant el pròxim mandat. També ha exposat que l´equip de govern decideix apostar pel model de turisme i festivals, una proposta que està a les «antípodes» del que defensa la CUP.

A més, Salellas també ha criticat que el president pugui continuar atorgant subvencions «a dit», sense concurs públic. En el ple d´ahir també es va aprovar la plantilla i la relació de llocs de treball amb els vots a favor de CiU, PSC i IdS i l´abstenció d'ERC i la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema