El rector de la UdG, Sergi Bonet, va defensar ahir que les administracions han fet els deures i que han donat «garanties» a l'Estat que aportaran els diners per salvar el Parc Científic. «En aquestes setmanes hem avançat i molt, ara la pressió l'hem de dirigir cap al ministeri», va reconèixer.

Bonet va detallar que necessiten temps per tancar aspectes formals i poder redactar un acord notarial amb l'Estat per concretar les aportacions de les administracions, que han de sumar 13,8 milions. Amb les aportacions de les administracions -que sumen 12,9 milions, «Seria impensable que -el ministeri- no ho acceptés», assegura Bonet. Només faltaria un serrell d'uns 900.000 euros, que es pagarien l'any vinent.

Segons el rector, des de finals de setembre fins ara la situació ha canviat. El principal escull en les negociacions és acordar com i quan es paguen els 13,8 milions de la part del privilegi general que es deu al Ministeri d'Hisenda. Aquesta part del deute s'hauria d'eixugar amb les aportacions de les administracions.

«Si abans del 29 de setembre vaig dir que si anàvem a liquidació no li podíem donar la màxima responsabilitat al ministeri perquè les administracions no havien acreditat les aportacions, ara l'escenari ha canviat completament».