Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per robar en dos bars de Girona en només mitja hora de diferència. Es tracta d'un veí de Sant Andreu de Llavaneres, de 26 anys i de nacionalitat espanyola. La detenció es va fer diumenge i l'home va quedar acusat de ser el presumpte autor de dos robatoris amb força en establiments.

Els fets van succeir la matinada del dia 26 d´octubre quan els Mossos van rebre l'alerta de dos robatoris amb força consecutius a dos bars de la ciutat de Girona amb el mateix modus operandi.

Quan faltaven sis minuts per dos quarts de tres de la matinada, els policies van saber que s'havia activat l'alarma d'un bar de l'avinguda Lluís Pericot de Girona. S'hi van dirigir però quan van arribar al lloc el lladre ja n'havia marxat.

Els agents van poder comprovar que l'home havia buidat el calaix de la caixa enregistradora i també l'escurabutxaques. Ho va fer de tal manera que va trencar amb un martell el frontal de la màquina escurabutxaques buscant l´efectiu i va forçar el dispositiu del canvi de la màquina de tabac.

Mitja hora després, la policia va rebre un altre avís de la central d'alarmes de l'activació del sistema de seguretat d'un bar del carrer Segre. En aquesta ocasió el lladre no va tenir temps de sostreure el botí.

Segons informa la policia, el lladre va manipular la caixa enregistradora que no contenia efectiu i va esbotzar la màquina escurabutxaques amb un martell per provocar-li danys. Gràcies a les indagacions dels mossos es va aconseguir la descripció del lladre. Dues hores i mitja després dels fets, els agents van localitzar un sospitós a l´altura de la carretera de Barcelona, però no era el qui havia fets els cops.

Després de diverses indagacions i gràcies a les imatges de les càmeres dels locals, diumenge el van poder arrestar el presumpte autor de dos delictes contra el patrimoni. El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar l'endemà a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat.

Els Mossos fan recomanacions de seguretat als comerços arran d'aquests dos robatoris i fan un seguit de preguntes als comerciants sobre: el tipus de seguretat que tenen, si són adients, si cal actualitzar el sistema actual, si es té una central d'alarmes, entre altres. També recorden que a la pàgina web dels Mossos hi ha més informació de com actuar davant d'un cas de robatori, entre altres.