L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent (ERC), ha demanat a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU), una reunió per parlar de la ubicació del nou hospital Josep Trueta i, molt especialment, del campus de Salut de la UdG. Segons Torrent, és «legítim» que Girona ofereixi ara uns terrenys pel Trueta a l'àrea de Domeny, tot i que creu que abans n'hauria hagut de parlar amb l'àrea urbana, però assegura que els ha agafat per sorpresa la proposta d'ubicar-hi també el campus de Salut, ja que Sarrià ja havia cedit uns terrenys a la UdG per a edificar-lo. Per això, Torrent ha demanat a Madrenas trobar-se en els propers dies per poder parlar de tot plegat.

Fins ara, l'Ajuntament de Girona sempre havia defensat la proposta de fer el nou Trueta la nord de la ciutat, al límit amb Sarrià de Ter, molt a prop d'on hi ha l'actual hospital. Però la setmana passada, Madrenas va anuncia rque havia ofert uns terrenys de la zona de Domeny al departament de Salut per tal d'edificar-hi el nou Trueta i el futur campus de Salut, amb les facultats de Medicina i Infermeria. Segons va dir, els anteriors terrenys proposats eren massa petits i per això calia una proposta nova. També va negar que fos una «cursa» contra Salt, que també aspira a acollir el nou hospital.

L'anunci va agafar a tothom per sorpresa, inclosos els pobles veïns, que no en sabien res. Un dels primers a reaccionar va ser precisament Torrent, que va recriminar a l'Ajuntament de Girona, via Twitter, que les coses no es fan així, ja que el campus de Salut ja té uns terrenys cedits a Sarrià. L'any 2009, el consistori i la llavors rectora de la UdG, Anna Maria Geli, van signar un acord de col·laboració pel qual Sarrià cedia més de 20.000 metres quadrats de terreny, al sud del seu terme municipal (fent fronera amb el nord de Girona) i prop de l'actual Trueta, per acollir el campus de Salut.

L'alcalde de Sarrià veu «legítim» que Girona pugui proposar ara un canvi d'ubicació del Trueta per situar-lo a Domeny. «Girona té dret a proposar-ho, tot i que se n'hauria hagut de parlar abans amb l'àrea urbana», indica. En canvi, defensa que el campus de Salut s'ha de mantenir a Sarrià, tal com està previst, i així ho farà saber a l'alcaldessa de Girona. «No hi ha discussió, els terrenys estan cedits i no ens sembla de rebut canviar-ho ara», indica el batlle.

Sobre la possibilitat que el Trueta i el campus de Salut es poguessin ubicar en espais diferents (l'hospital a Domeny i el campus a Sarrià), Torrent creu que es pot estudiar. «Dependrà de la distància, de les comunicacions... s'ha parlar. Si hi ha una proposta, s'haurà de concretar», assenyala el batlle sarrianenc.