La Diputació de Girona vol destinar els sis milions d'euros que s'ha compromès a aportar per salvar el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) a la compra de part d'un edifici. El president de l'organisme, Pere Vila, ha explicat que la intenció de l'equip de govern és que els diners serveixin per adquirir metres quadrats de l'edifici Narcís Monturiol, ubicat a la part est del parc. Al ple d'octubre, quan la Diputació va comprometre l'aportació econòmica per evitar la liquidació del complex, Vila ja va obrir la porta a l'opció de la compra. Ara, l'equip de govern obre un procés de negociació amb els grups polítics per aconseguir el màxim suport. La Diputació manté que la injecció de diners es farà en tres anys entre el 2017 i el 2019, a raó de dos milions d'euros anuals.

Els moviments de les administracions per aconseguir salvar el Parc de la UdG de la liquidació continuen. El Jutjat mercantil de Girona va ajornar per segon cop la junta de creditors que s'havia de fer a principis de mes i l'acord ha d'estar tancat abans de la nova data, el 26 de gener. Ara, la Diputació de Girona aposta per reformular la injecció de sis milions que s'ha compromès a aportar. Al ple d'octubre, el president de la corporació, Pere Vila, ja va obrir la porta a adquirir part d'un dels edificis del parc en comptes de limitar-se a posar els diners i prou. «Estem en fase de debat intern i n'hem d'acabar de parlar amb tots els grups, però tenim la intenció que aquests diners serveixin per comprar part de l'edifici Monturiol», ha explicat Vila.

Aquest edifici, situat a la zona est del parc, té una superfície total de 9.000 metres quadrats. Segons el president, després aprofitarien l'espai que comprin per situar-hi activitats de la Diputació de Girona compatibles amb els usos del parc.

Igual que la Generalitat

D'aquesta manera, la Diputació de Girona utilitzaria la mateixa fórmula que la Generalitat per injectar diners al parc, actualment en concurs de creditors. Fins ara, el Govern català ha compromès 4,9 milions d'euros via compra de part de l'edifici que acull l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA). Vila ha detallat que ara obriran un procés de negociació amb els altres grups del ple, tot i que CiU governa amb majoria. «Jo crec que hi haurà bona sintonia perquè ja ho vam mig dir al ple», considera.

Tot i això, encara que finalment es decantin per la compra, Vila manté el termini d'aportació dels diners. Així, la Diputació aportaria els 6 milions d'euros en tres anys, a raó de 2 milions l'any i començant a pagar el primer termini a principis del 2017.

L'altra administració que s'ha compromès a aportar diners és l'Ajuntament de Girona. En aquest cas, seran dos milions d'euros que aportaran al llarg de vint anys.