Els veïns del Barri Vell es queixen dels sorolls de la Cursa de Muntanya

Asseguren que els van despertar diumenge a les vuit del matí amb petards i la música molt alta ?Reclamen a l'Ajuntament una solució definitiva

22.11.2016 | 10:21
La Cursa de Muntanya, celebrada diumenge a Girona.

L'associació de veïns del Barri Vell de Girona s'ha queixat a l'Ajuntament dels sorolls i molèsties derivats de la celebració de la Cursa de Muntanya, diumenge passat. En les cartes que han fet arribar a alcaldia i a diversos regidors, es queixen que l'activitat va començar a les vuit del matí amb petards i música molt alta malgrat que al web municipal s'indicava que la sortida de les proves express i trail seria a les nou i les deu del matí, respectivament. Per això, han anunciat que preguntaran per escrit a l'Ajuntament si en tenia coneixement i demanaran explicacions al respecte.

En un escrit, l'associació veïnal lamenta que la Cursa de Muntanya tingués ocupada la plaça de Sant Domènec durant més de vuit hores, de les quals «una bona part, amb música a tot volum des de les vuit dle matí per ambientar una activitat que podria haver-se fet en molts llocs de la ciutat i aprofitar per col·laborar amb les reivindicacions d'altres veïns i companys, com ara l'associació de veïns de Sant Narcís». En aquest sentit, veuen com van incrementant les activitats al Barri Vell «i les seves molèsties associades», mentre que esperen una solució de l'Ajuntament que encara no ha arribat.

Des de l'associació adverteixen que els veïns del barri estan arribant «als seus nivells màxims de paciència i tolerància», i entenen que hi ha conductes, com la que denuncien, que «no són necessàries i res tenen a veure amb la pràctica de l'esport a la ciutat».

Però, més enllà del fet puntual de la Cursa de Muntanya, els veïns recorden que ja fa temps que tenen problemes de sorolls al barri i no s'han proposat solucions concretes. Segons recorden, fa més de cinc mesos que van demanar algun pla d'acció per donar continuïtat a l'estudi acústic realitzat al Barri Vell amb els pressupostos participats, i encara no han tingut resposta.

Els veïns reiteren que l'únic que volen és una «racionalització» de l'espai públic i de la celebració d'activitats que permetin conciliar la vida cultural, esportiva, econòmica i residencial al barri. Actualment, alerten, aquesta convivència «es veu alterada pels més de 200 dies l'any en els quals hi ha alguna incidència al barri».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema