L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat d'abordar una nena de 7 anys en una escala d'un bloc de Palafrugell (Baix Empordà), abaixar-li la roba i intentar mossegar-li els genitals. El cas es remunta al 28 de novembre del 2013. La sentència conclou que la petita sí que va patir una agressió sexual i, a més, fa constar que quan va declarar al judici, va evidenciar "una maduresa que no es correspon amb la seva edat". Ara bé, el tribunal té també "seriosos dubtes" que el processat fos qui intentés sobrepassar-se amb la nena. Tot i que la menor el va identificar per foto, i després en roda de reconeixement, el tribunal diu que hi ha trets de l'agressor -celles poblades, llavis inflats- que no es corresponen amb l'acusat. A més, l'Audiència també diu que hi ha testimonis i proves que permetrien provar la versió que va explicar el jove a la vista: que aquella tarda va passar-la comprant a Palamós (Baix Empordà).

El cas que ara l'Audiència ha sentenciat va fer asseure a la banqueta un jove de 35 anys. S'enfrontava a una pena de 6 anys de presó per un delicte d'agressió sexual i a pagar una indemnització de 6.000 euros. El fiscal i l'acusació particular sostenien que el jove va abordar una nena de 7 anys en un edifici del carrer Tarongeta de Palafrugell.

Cap a les set de la tarda del 28 de novembre, la menor pujava cap a casa seva. Al replà del segon pis, es va trobar amb un home que, en català, li va dir si coneixia "un senyor que tenia el cabell blanc i un gos negre". I que, just aleshores, l'home es va ajocar, va apujar la faldilla de la nena, li va abaixar les mitges i li va demanar si li deixava provar "una cosa".

Les acusacions apuntaven directament cap a l'acusat, i sostenien que era ell qui havia provat d'agredir sexualment la petita. Al judici, la menor va declarar a porta tancada. El processat només ho va fer per respondre al seu advocat. Va declarar que aquella tarda ni tan sols era a Palafrugell, perquè l'havia passada de compres per Palamós en companyia de la seva xicota.

Ara, la Secció Tercera ha dictat sentència. El tribunal conclou que la nena de 7 anys, aquella tarda, va patir un intent d'agressió sexual quan pujava l'escala. L'Audiència recull que, quan la menor va declarar al judici, va evidenciar "una maduresa que no es correspon amb la seva edat" per la seva "claredat expositiva, serenitat i comprensió d'allò que li havia passat".

Ara bé, dit això, el tribunal també té "seriosos dubtes" que l'acusat fos l'home que va provar d'agredir la petita. Tot i que la nena el va identificar en dues ocasions (primer per fotografia, i després en roda de reconeixement) la sentència recull que hi ha trets de l'agressor que no es corresponen amb la descripció que en va donar al judici. Per exemple, que l'home que l'havia agredit tenia "celles poblades" i "llavis inflats" (una fisonomia que no té el processat).

Plat de dutxa i càmeres de seguretat

A més d'això, però, la sentència també conclou que hi ha testimonis i proves que avalen la versió que va donar l'acusat al judici. D'entrada, la declaració de la seva xicota, que va ratificar que aquella tarda havien anat a buscar un plat de dutxa i després, cap a dos quarts de vuit, van anar a comprar en un supermercat de Palamós.

A més d'això, la defensa va aportar a la causa les imatges que van gravar les càmeres de seguretat de l'establiment. S'hi veu com el jove entra al supermercat a les 19.28 d'aquell vespre i en surt gairebé un quart d'hora després, a les 19.40.

"Si l'acusat poc abans de les set va anar a buscar un plat de dutxa, el va dur a casa seva i a les 19.28 era al supermercat, és evident que a les set no podia estar cometent els fets", subratlla la sentència. Per això, el tribunal conclou que, si es té en compte tot això, i que la nena va veure l'agressor només "de manera fugissera", no es pot descartar que la petita "hagués errat a l'hora de reconèixer-lo".

Per tot plegat, la Secció Tercera de l'Audiència de Girona absol l'acusat del delicte d'agressió sexual. La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs de cassació en un termini de cinc dies.