Una vuitantena de persones van participar ahir a la flashmob sota el lema «Per dignitat. Cap persona sense llar», en el marc de la celebració, el 27 de novembre, del Dia de les Persones Sense Llar. La jornada es convoca arreu de l'Estat des de fa 24 anys. A Girona, està impulsada per Càritas, La Sopa i Traçant Camins. Durant tota la setmana, han organitzat una programació d'actes diversos entorn del sensellarisme.

La flashmob va consistir en un gran cercle de persones en silenci, vestides de negre i amb màscares blanques, que avançaven lentament al voltant d'uns bancs coberts de roba. Al cap d'uns minuts, després de la lectura d'un testimoni molt emotiu, els participants van destapar la roba i van quedar al descobert unes figures humanes de cartró, que representaven la necessitat de fer visible aquest col·lectiu per tal de poder-ne garantir els drets.

Per acabar la flashmob es va llegir el manifest amb un seguit de peticions a les administracions com donar visibilitat a les persones seonse llar, el compromís de desenvolupar polítiques que posin les persones als centres, anàlisi en profunditat del model Housing first, provisió d'habitatge social, creació de missatgers positius, pressió a l'Estat prquè ratifiqui la Carta Social Europea Revisada de 1996 i seguiment de mocions presentades als ajuntament per sancionar els qui tenen habitatges buits.