Els primers dies encara no serà visible, però l'empresa que ha de fer els treballs de reposició del parc Central, Copcisa, ja ha començat a aterrar a Girona. Ahir alguns tècnics i operaris ja es van deixar veure per la zona i es van reunir amb el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, que es va mostrar notablement satisfet de la trobada que va servir per crear la que serà la comissió de seguiment de les obres, que haurien de durar uns cinc mesos. També ha arribat el primer material. Ribas va assegurar que la reunió havia estat la trobada «més profitosa dels darrers temps» i que Adif «ha canviat d'actitud».

El regidor va explicar que hi ha molt bona predisposició de l'empresa per acabar els treballs dins del termini marcat i que els primers treballs seran les connexions dels subministraments. Les màquines i els camions arribaran els propers dies. Els treballs han de servir per convertir la llosa en un espai verd amb una capa de terra de setanta centímetres i amb arbres a les zones fora de la llosa, i hi haurà jocs infantils, bancs i papereres. A més, es farà una nova obertura en un lateral de l'estació del TAV.

Els treballs també serviran per acabar de col·locar les sortides d'emergència que queden, amb les comportes horitzontals que mitiguen l'impacte visuals i que se sumaran a les de l'lestació d'autobusos que també s'està acabant de construir sota terra.

Hi haurà denúncia a Adif

La reposició del Parc ha de tancar més de vuit anys i tres mesos d'obres al parc Central que van començar amb un projecte que preveia soterrar el tren convencional, i fer-lo passar per un túnel al costat del del TAV, enderrocar el viaducte i construir una estació intermodal. Al final, s'ha mantingut el viaducte i no s'ha soterrat el tren convencional i l'estació provisional ha acabat essent la definitiva. El regidor va assegurar que l'Ajuntament reclamarà compensacions a Adif per tots els incompliments, retards i molèsties, tal com reclamen els veïns de Sant Narcís. Abans però, l'Ajuntament vol que s'acabin les obres. De moment, el tècnic municipal que ha supervisat totes les obres està recopilant la informació necessària per a una futura demanda.