Girona va celebrar amb una festa l'encesa de la il·luminació nadalenca. Hi va haver una cercavila, actuacions musicals i una xocolatada. També una de les darreres modes: la denominada Mannequin Challenge, on tots els participants queden congeltats una estona i no es poden moure.

Les noves ornamentacions nadalenques es van inaugurar a les set de la tarda a l'arbre gegant de la plaça de Catalunya, punt on acabava una cercavila que sortia del carrer de la Creu una hora abans i que recorreria diferents carrers. La Girona Marxing Band i la Bisband d'Empordà van ser els encarregats de guiar la rua festiva.

Després de l'encesa, els membres del Projecte Educatiu Fama Girona van oferir un ball nadalenc i, posteriorment, es van unir a les bandes en una nova cercavila fins a la plaça de la Independència, on es va serviruna xocolatada oferta per l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència. Una actuació musical del Cor Geriona i la ballada de la sardana de Nadal a càrrec de la Colla Sardanista Aires Gironins del GEiEG va posar punt final als actes festius.

En total hi ha 29 carrers i onze places i també hi ha enllumenat en diversos ponts. Se n'ha encarregat, com en els darrers anys, l'empresa andalusa Iluminaciones Ximenez, per uns 150.000 euros. Els llums estaran encesos fins al 6 de gener i, com a màxim, el 30 de gener hauran d'estar tots desmuntats.