L'Ajuntament contracta una advocada laboralista pels conflictes a Trargisa

Hi ha hagut agressions entre treballadors, l'empresa està intervinguda i s'estan revisant els contractes

27.11.2016 | 16:12
Trargisa gestiona la depuradora d´aigües residuals i la incineradora de Campdorà.

L'Ajuntament de Girona ha contractat una advocada laboralista per tal de resoldre els conflictes entre els treballadors de Trargisa (Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona SA). Es tracta de la societat mercantil de capital cent per cent públic que gestiona la depuradora d'aigües residuals i la incineradora. De fet, hi ha hagut alguna agressió física entre companys de feina a l'interior de les instal·lacions que ha acabat amb una denúncia entrada als Mossos d'Esquadra. El regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha explicat que han pres la mesura perquè Trargisa no té advocat, així com pel fet que, dels que treballen a l'Ajuntament, cap és laboralista i ara mateix «tots tenen molta feina» en altres temes municipals.

Amb independència del recorregut que tingui la denúncia que hi ha als Mossos d'Esquadra, l'advocada obrirà un expedient per resoldre aquest conflicte entre els treballadors i també escometrà altres problemes laborals. A més, farà un estudi de la situació de tot el personal contractat per valorar les tasques que realitzen i el sou que cobren per fer-les. La plantilla està formada per una cinquantena de treballadors. L'advocada també s'encarregarà d'assessorar i fer diferents recomanacions en matèria laboral.

Números mirats amb lupa

Aquest és un nou episodi vinculat a una empresa que està essent analitzada amb lupa des de fa uns mesos. Tal com va avançar Diari de Girona, Trargisa està intervinguda des del setembre. L'Ajuntament de Girona va decidir posar un enginyer municipal, Jordi Pons Ribas, al capdavant de la societat i està analitzant minuciosament tot el que està relacionat amb les instal·lacions, el servei, el manteniment i sobretot, amb els números de l'empresa, com ara factures, contractes de personal, els salaris i les obres contractades i executades, entre altres.

De fet, l'enginyer funciona com a relleu del director i gerent de la societat, Alfred Viñas, que està de baixa des de fa uns mesos.

Tal com va explicar en el seu moment el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, s'estan mirant els números de totes les societats amb participació municipal. Així, a més de Trargisa, també hi ha Girona + Neta i la companyia d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià.

Trargisa pertany a diverses corporacions locals (Ajuntament de Girona, que té el 73% de les accions, Ajuntament de Salt, que té el 23%, i Ajuntament de Sarrià de Ter, que té el 4%). Gràcies a la planta, tracta les aigües recollides al sistema de sanejament, format pels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Aiguaviva, Vilablareix i part de Fornells de la Selva. A la planta incineradora, es gestionen els residus de Girona, Salt i Sarrià de Ter i el procés genera electricitat i subproductes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Cartell informatiu a la porta de la cafeteria
Un robatori obliga atancar la cafeteria de l´Hospital Josep Trueta durant tot el matí

Un robatori obliga atancar la cafeteria de l´Hospital Josep Trueta durant tot el matí

Els lladres han entrat per la part de personal i s'han emportat màquines i productes d'alimentació

Girona tornarà a tramitar sancions a bancs amb pisos buits

Girona tornarà a tramitar sancions a bancs amb pisos buits

Després d'una sentència desfavorable, reiniciarà els expedients a sis o set entitats

Les obres del futur carril bici comencen al carrer Nou

Les obres del futur carril bici comencen al carrer Nou

Unirà la zona de la Punxa amb el Mercadal pel carrer Santa Eugènia i la plaça Marquès de Camps

Girona se segueix promocionant com a destí de congressos

Girona se segueix promocionant com a destí de congressos

La ciutat de Girona ha participat en la fira IBTM World 2016, que es va celebrar a Barcelona entre...

Poca fressa i poca endreça al parc Central

Poca fressa i poca endreça al parc Central

?Quinze dies després de l'inici oficial de les obres per reurbanitzar la llosa no hi ha hagut...

Els veïns de Palau reclamen policia de barri a l´Ajuntament

Els veïns de Palau reclamen policia de barri a l´Ajuntament

L'associació es reunirà el proper 15 de desembre amb la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, per...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema