Fil a l'agulla a un dels carrils bici de Girona que suposarà una inversió més alta tenint en compte els obstacles que ha de superar en poca distància. Aquesta setmana comencen els treballs per fer el tram del carril bici del carrer Santa Eugènia entre el viaducte i el carrer Nou superant la carretera Barcelona, la plaça Marquès de Camps i la Gran Via de Jaume I. El termini d'execució dels treballs és d'uns cinc mesos i el pressupost és de 196.000 euros per 225 metres (tot i que també hi ha una reforma de la plaça Marquès de Camps), pràcticament el mateix que costa tot elque s'està fent a sota del viaducte.

Ara mateix, els ciclistes que des de Santa Eugènia es dirigeixen al centre, un cop arriben a la travessia del carril - sota del viaducte- estan obligats a girar cap a la plaça Poeta Marquina. La idea del nou carril és que es pugui anar recte.

Un cop acabats els treballs, els ciclistes que es dirigeixen al centre, un cop arribin a la travessia del carril pel carrer Santa Eugènia deixaran el tram pintat a la calçada per pujar a la vorera. Allà s'hi haurà eixamplat agafant tot un carril de la carretera, que quedarà en un sol carril per als cotxes i motos-direcció Santa Eugènia. La vorera ampliada permetrà la convivència entre ciclistes i vianants, a l'estil del carrer Emili Grahit.

El carril seguirà fins entrar a la plaça Marquès de Camps passant pel costat de la font ornamental rodona del centre i creuarà fins a l'altra vorera aprofitant un pas de vianants. Passarà per darrere de la parada de la girocleta i seguirà per la vorera eixamplada fins a arribar a l'encreuament amb la Gran Via de Jaume I. Allà s'hi farà un nou pas de vianants amb semàfor que servirà per connectar amb el carrer Nou i la zona on està prohibida la circulació de cotxes i motos del Mercadal.

De moment els treballs es faran al tram entre la Gran Via i la carretera Barcelona perquè és on hi ha menys comerços, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà. Passades les festes de Nadal s'abordarà el tram del carrer Santa Eugènia entre la carretera Barcelona i la travessia del Carril.

Nou «cediu el pas» a la plaça

Finalment, l'actuació preveu una reordenació de la plaça Marquès de Camps. Es canviarà de costat la font de les foques i el desfibril·lador. També s'aprofitarà per treure zones enjardinades del costat més llunyà al carrer Santa Eugènia. A més, la preferència de pas de vehicles canviarà. Ara s'han d'aturar els que fan la volta dins de la plaça. Després de les obres, els qui s'hauran d'aturar són els qui s'incorporin al carrer Santa Eugènia des de Jaume I.

Alcalà ha insistit en «l'aposta decidida de l'equip de govern per la mobilitat en bicicleta a la ciutat i la voluntat de seguir treballant per establir la convivència entre vianants i ciclistes a Girona».