Les obres pel carril bici al carrer Santa Eugènia duraran cinc mesos

El projecte costa 200.000 € i s'ha de superar la carretera Barcelona, Marquès de Camps i Jaume I

29.11.2016 | 13:38

Fil a l'agulla a un dels carrils bici de Girona que suposarà una inversió més alta tenint en compte els obstacles que ha de superar en poca distància. Aquesta setmana comencen els treballs per fer el tram del carril bici del carrer Santa Eugènia entre el viaducte i el carrer Nou superant la carretera Barcelona, la plaça Marquès de Camps i la Gran Via de Jaume I. El termini d'execució dels treballs és d'uns cinc mesos i el pressupost és de 196.000 euros per 225 metres (tot i que també hi ha una reforma de la plaça Marquès de Camps), pràcticament el mateix que costa tot elque s'està fent a sota del viaducte.

Ara mateix, els ciclistes que des de Santa Eugènia es dirigeixen al centre, un cop arriben a la travessia del carril - sota del viaducte- estan obligats a girar cap a la plaça Poeta Marquina. La idea del nou carril és que es pugui anar recte.

Un cop acabats els treballs, els ciclistes que es dirigeixen al centre, un cop arribin a la travessia del carril pel carrer Santa Eugènia deixaran el tram pintat a la calçada per pujar a la vorera. Allà s'hi haurà eixamplat agafant tot un carril de la carretera, que quedarà en un sol carril per als cotxes i motos-direcció Santa Eugènia. La vorera ampliada permetrà la convivència entre ciclistes i vianants, a l'estil del carrer Emili Grahit.

El carril seguirà fins entrar a la plaça Marquès de Camps passant pel costat de la font ornamental rodona del centre i creuarà fins a l'altra vorera aprofitant un pas de vianants. Passarà per darrere de la parada de la girocleta i seguirà per la vorera eixamplada fins a arribar a l'encreuament amb la Gran Via de Jaume I. Allà s'hi farà un nou pas de vianants amb semàfor que servirà per connectar amb el carrer Nou i la zona on està prohibida la circulació de cotxes i motos del Mercadal.

De moment els treballs es faran al tram entre la Gran Via i la carretera Barcelona perquè és on hi ha menys comerços, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà. Passades les festes de Nadal s'abordarà el tram del carrer Santa Eugènia entre la carretera Barcelona i la travessia del Carril.

Nou «cediu el pas» a la plaça

Finalment, l'actuació preveu una reordenació de la plaça Marquès de Camps. Es canviarà de costat la font de les foques i el desfibril·lador. També s'aprofitarà per treure zones enjardinades del costat més llunyà al carrer Santa Eugènia. A més, la preferència de pas de vehicles canviarà. Ara s'han d'aturar els que fan la volta dins de la plaça. Després de les obres, els qui s'hauran d'aturar són els qui s'incorporin al carrer Santa Eugènia des de Jaume I.

Alcalà ha insistit en «l'aposta decidida de l'equip de govern per la mobilitat en bicicleta a la ciutat i la voluntat de seguir treballant per establir la convivència entre vianants i ciclistes a Girona».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Cartell informatiu a la porta de la cafeteria
Un robatori obliga atancar la cafeteria de l´Hospital Josep Trueta durant tot el matí

Un robatori obliga atancar la cafeteria de l´Hospital Josep Trueta durant tot el matí

Els lladres han entrat per la part de personal i s'han emportat màquines i productes d'alimentació

Girona tornarà a tramitar sancions a bancs amb pisos buits

Girona tornarà a tramitar sancions a bancs amb pisos buits

Després d'una sentència desfavorable, reiniciarà els expedients a sis o set entitats

Les obres del futur carril bici comencen al carrer Nou

Les obres del futur carril bici comencen al carrer Nou

Unirà la zona de la Punxa amb el Mercadal pel carrer Santa Eugènia i la plaça Marquès de Camps

Girona se segueix promocionant com a destí de congressos

Girona se segueix promocionant com a destí de congressos

La ciutat de Girona ha participat en la fira IBTM World 2016, que es va celebrar a Barcelona entre...

Poca fressa i poca endreça al parc Central

Poca fressa i poca endreça al parc Central

?Quinze dies després de l'inici oficial de les obres per reurbanitzar la llosa no hi ha hagut...

Els veïns de Palau reclamen policia de barri a l´Ajuntament

Els veïns de Palau reclamen policia de barri a l´Ajuntament

L'associació es reunirà el proper 15 de desembre amb la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, per...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema