Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d'El Celler de Can Roca

La publicació «Le Chef» inclou cinc cuiners francesos en un «top ten» que tanca Joan Roca. La classificació s'obté d'una votació entre 500 xefs que tenen entre dos i tres estrelles Michelin · En una llista del cent millors no hi ha Paco Pérez ni Carme Ruscalleda

08.12.2016 | 07:20
Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d'El Celler de Can Roca

La revista francesa Le Chef acaba de presentar una nova edició de la seva llista dels cent millors xefs del món i ha relegat el gironí Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, al desè lloc. Es tracta d'una classificació de cuiners que s'obté per mitjà d'una enquesta i una votació entre més de 500 cuiners d'arreu del planeta i que han estat escollits per respondre-la perquè tenen dues o tres estrelles de la guia Michelin. En els deu primers llocs del rànquing hi ha cinc xefs gals, amb Alain Passard de l'Arpege en primera posició. El millor xef de l'Estat és el basc Martin Berasategui, del restaurant que duu el seu nom i que ocupa la segona plaça.

Per fer la llista d'aquesta any, s'ha preguntat a 534 cuiners dels cinc continents, 22 més que l'any anterior. Tots han respost, de manera anònima i lliure, a la pregunta: «Quins cinc cuiners o restaurants considera que han d'aparèixer en una llista dels millors del món?».

És el tercer any que es fa aquest rànquing i sempre l'ha encapçalat un xef gal. Entre el centenar d'escollits, hi ha 35 representants d'aquest país. Alain Passard, que és el número 1 en la nova llista, l'any passat estava en la catorzena posició. La tercera plaça, darrere de Berasategui, és per al també francès Pierre Gagnaire del restaurant que té el seu nom, que l'any passat era el segon. El número 1 de l'any passat, el francès Michel Bras de l'establiment Le Suquet, és a la quarta posició. El cinquè és del japonès Seijei Yamamoto del restaurant Nihonryori Ryugin. René Redzepi, del danès Noma, ocupa el vuitè lloc.

A banda de Berasategui i Roca hi ha quatre representants més de l'Estat: Quique Dacosta del restaurants Quique Dacosta de Dénia (34), que perd tretze posicions; Andoni Luis Aduriz del Mugarit d'Errenteria (36) i que perd dotze llocs; Eneko Atza del restaurant Azurmendi (52) i que entra com a novetat; i Oriol Castro del Disfrutar de Barcelona (78).

No hi ha cuiners catalans de prestigi i amb un bon grapat d'estrelles Michelin,com Carme Ruscalleda, que sí que hi era en l'anterior edició, ni Paco Pérez, ni tampoc el basc Juan Mari Arzak.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

El 33.731 és el número de tall del sorteig del Girona10
El 33.731 és el número de tall del sorteig del Girona10

El 33.731 és el número de tall del sorteig del Girona10

Un total de 43.789 persones han participat en el sorteig de Girona10, 6.000 persones menys que...

El PSC reclama 500.000 € a la lluita contra l´atur per aprovar el pressupost de Salt

El PSC reclama 500.000 € a la lluita contra l´atur per aprovar el pressupost de Salt

Els socialistes també volen un pla per desenvolupar el sector sud, on podria anar l'Ikea i el Trueta

La nevada de 1987 a la ciutat de Girona

La nevada de 1987 a la ciutat de Girona

Fa trenta anys part de les comarques gironines es van despertar amb carrers, camps i camins...

Girona aprova l´ordenança que liberalitza els serveis funeraris

Girona aprova l´ordenança que liberalitza els serveis funeraris

Obre la porta que noves empreses puguin operar a la ciutat, sempre que facin públics els seus...

Un rècord Guinness gironí amb 12 milions de visites a la xarxa

Un rècord Guinness gironí amb 12 milions de visites a la xarxa

Les imatges dels acròbates Giang Brothers a la catedral s'han viralitzat

Girona farà el carril bici del carrer del Carme aquest any

Girona farà el carril bici del carrer del Carme aquest any

L'Ajuntament s'ha compromès amb els veïns a avançar un any aquesta actuació, molt reivindicada pel...

Enllaços recomanats: Premis cinema