Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d'El Celler de Can Roca

La publicació «Le Chef» inclou cinc cuiners francesos en un «top ten» que tanca Joan Roca. La classificació s'obté d'una votació entre 500 xefs que tenen entre dos i tres estrelles Michelin · En una llista del cent millors no hi ha Paco Pérez ni Carme Ruscalleda

08.12.2016 | 07:20
Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d'El Celler de Can Roca

La revista francesa Le Chef acaba de presentar una nova edició de la seva llista dels cent millors xefs del món i ha relegat el gironí Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, al desè lloc. Es tracta d'una classificació de cuiners que s'obté per mitjà d'una enquesta i una votació entre més de 500 cuiners d'arreu del planeta i que han estat escollits per respondre-la perquè tenen dues o tres estrelles de la guia Michelin. En els deu primers llocs del rànquing hi ha cinc xefs gals, amb Alain Passard de l'Arpege en primera posició. El millor xef de l'Estat és el basc Martin Berasategui, del restaurant que duu el seu nom i que ocupa la segona plaça.

Per fer la llista d'aquesta any, s'ha preguntat a 534 cuiners dels cinc continents, 22 més que l'any anterior. Tots han respost, de manera anònima i lliure, a la pregunta: «Quins cinc cuiners o restaurants considera que han d'aparèixer en una llista dels millors del món?».

És el tercer any que es fa aquest rànquing i sempre l'ha encapçalat un xef gal. Entre el centenar d'escollits, hi ha 35 representants d'aquest país. Alain Passard, que és el número 1 en la nova llista, l'any passat estava en la catorzena posició. La tercera plaça, darrere de Berasategui, és per al també francès Pierre Gagnaire del restaurant que té el seu nom, que l'any passat era el segon. El número 1 de l'any passat, el francès Michel Bras de l'establiment Le Suquet, és a la quarta posició. El cinquè és del japonès Seijei Yamamoto del restaurant Nihonryori Ryugin. René Redzepi, del danès Noma, ocupa el vuitè lloc.

A banda de Berasategui i Roca hi ha quatre representants més de l'Estat: Quique Dacosta del restaurants Quique Dacosta de Dénia (34), que perd tretze posicions; Andoni Luis Aduriz del Mugarit d'Errenteria (36) i que perd dotze llocs; Eneko Atza del restaurant Azurmendi (52) i que entra com a novetat; i Oriol Castro del Disfrutar de Barcelona (78).

No hi ha cuiners catalans de prestigi i amb un bon grapat d'estrelles Michelin,com Carme Ruscalleda, que sí que hi era en l'anterior edició, ni Paco Pérez, ni tampoc el basc Juan Mari Arzak.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona i els seus passatges fora del mapa
Girona i els seus passatges fora del mapa

Girona i els seus passatges fora del mapa

Construïts quan les galeries comercials encara tenien futur, a Girona hi ha una gran quantitat de...

Fòrum Gastronòmic: Girona torna a ser la capital de l´alta cuina

Fòrum Gastronòmic: Girona torna a ser la capital de l´alta cuina

La nova edició del certamen, que se celebra al Palau de Congressos i al Palau Firal, arrenca avui...

Joves gironins impulsen un projecte per a les ADF per a reivindicar-se dins el món laboral

Joves gironins impulsen un projecte per a les ADF per a reivindicar-se dins el món laboral

Han posat en marxa una campanya de micromecenatge per recaptar fons per a les Associacions de...

El detenen per conducta agressiva i li descobreixen tres mòbils robats

El detenen per conducta agressiva i li descobreixen tres mòbils robats

La Policia Municipal de Girona deté tres joves relacionats amb dos furts durant les fires de Sant...

L´Espai Gironès dona el tret de sortida a la campanya de Nadal

L´Espai Gironès dona el tret de sortida a la campanya de Nadal

L'Espai Gironès va iniciar ahir la seva campanya de Nadal amb la tradicional encesa de...

La trobada de joves advocats finalitza amb els darrers actes

La trobada de joves advocats finalitza amb els darrers actes

L'Associació Internacional de Joves Advocats (AIJA) va finalitzar ahir les seves primeres...

Enllaços recomanats: Premis cinema