Comerciants de la Rutlla reclamen que els llums de Nadal arribin al seu carrer

Argumenten que és cèntric, tradicional i que cada cop s'hi estan obrint més establiments

02.12.2016 | 07:04

Comerciants del carrer de la Rutlla de Girona s'han queixat perquè la il·luminació de Nadal no ha arribat a la seva zona. Segons indiquen, es tracta d'un carrer «cèntric i cada cop més comercial», i creuen que els llums els donarien «vida» de cara a la campanya de Nadal.

Aquest grup de botiguers de la Rutlla recorden que el seu és un carrer «comercial i de tota la vida». També indiquen que paguen impostos «com tots els comerços», i asseguren que en un tram del carrer paguen el tram de taxes més altes. Per això, no entenen per què l'Ajuntament no preveu il·luminació nadalenca en aquest carrer. «Estem a pocs metres del centre, on hi ha carrers com el Migdia o Joan Maragall, on s'aglomeren més comerços i estan plens de llums, i en canvi la Rutlla està totalment fosca», assenyalen. Segons es queixen, a més, el seu carrer ja és fosc per naturalesa, malgrat que cada cop s'hi estan obrint més establiments.

Per això, creuen que seria necessari posar-hi il·luminació de Nadal, encara que fos només als encreuaments de carrers o cada dos o tres fanals. En aquest sentit, recorden que altres carrers més allunyats del centre, com per exemple el Caldes de Montbui, sí que tenen il·luminació de Nadal, i sospiten que pot ser per la proximitat d'un centre comercial.

Els comerciants asseguren que havien parlat d'aquesta qüestió amb l'anterior alcalde, Carles Puigdemont. «Li vam demanar que fes alguna cosa, no només amb la il·luminació de Nadal sinó també amb el carrer, que està molt abandonat», assenyalen. En aquest sentit, creuen que la Rutlla està considerat «un carrer de segona o de tercera», ja que la il·luminació és «insuficient» i ara a la tardor no es recullen les fulles prou sovint. Tot i això, reconeixen que amb l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, no han parlat encara d'aquests temes.

L'enllumenat nadalenc es va posar en funcionament divendres passat. Enguany, l'Ajuntament de Girona hi ha destinat 119.800 euros més IVA (uns 150.000 euros), 25.000 més que l'any passat, per tal d'arribar a més barris.

D'aquesta manera, en aquesta ocasió els llums de Nadal han arribat a vials com la Rambla Xavier Cugat (Fontajau) o el carrer Tuyet Santamaria (Montilivi). A més, es mantenen molts carrers d'altres anys i també es pot veure un arbre de grans dimensions a la plaça Catalunya. D'altra banda, també s'han il·luminat algunes rotondes d'entrada a la ciutat, com ara les de Països Catalans, davant del Palau de Fires i la Copa. En total, es tracta de 29 carrers i onze places, a banda de diversos ponts. Així doncs, s'han il·luminat una quarantena d'espais.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Crema un monovolum a la rotonda de l´AP-7 a Salt
Crema un monovolum a la rotonda de l´AP-7 a Salt

Crema un monovolum a la rotonda de l´AP-7 a Salt

Un monovolum va cremar ahir a la rotonda d´accés a l´AP-7 situada a Salt. L´incident es va produir...

Mig segle de Girona per Girona

Mig segle de Girona per Girona

El govern civil franquista va entregar les claus a les famílies el 8 de desembre de 1966, després...

Així han canviat des de 1984 les comarques gironines

Així han canviat des de 1984 les comarques gironines

Google Earth ens permet fer un repàs visual per la cartografia dels últims 30 anys en uns...

Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d´El Celler de Can Roca

Una revista francesa relega al desè lloc del món el xef d´El Celler de Can Roca

La publicació «Le Chef» inclou cinc cuiners francesos en un «top ten» que tanca Joan Roca. La...

Batejaran els carrers de Germans Sàbat, Pont Major, Girona per Girona i Vila-roja

Batejaran els carrers de Germans Sàbat, Pont Major, Girona per Girona i Vila-roja

Es permetran algunes excepcions en la norma que diu que han de passar cinc anys des de la mort...

Mor «Pipe» Sánchez Babot, metge, esportista i exregidor de Girona

Mor «Pipe» Sánchez Babot, metge, esportista i exregidor de Girona

Va formar part de l´Ajuntament encapçalat per Pere Ordis entre els anys 1960 i 1966 Fill d´una...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Enllaços recomanats: Premis cinema