S'esgota en pocs minuts el 1714 de la Grossa de Cap d'any, venut al mercat

El quiosc del mercat de la plaça del Lleó va guanyar el sorteig entre tots aquells establiments que van demanar vendre el simbòlic número · A les vuit del matí es va anunciar quin seria el punt de venda i de seguida es va omplir de gent

07.12.2016 | 08:36
S'esgota en pocs minuts el 1714 de la Grossa de Cap d'any, venut al mercat

Un dels números més buscats de la Grossa de Cap d'any es va vendre ahir al matí a Girona i es va esgotar en pocs minuts. El Quiosc del mercat de la plaça del Lleó de Girona va ser l'encarregat de vendre els 80 bitllets del 1714, un dels números més desitjats cada any des que va néixer el sorteig.

La simbologia del número fa que sigui un dels més demandats. Per aquest motiu, Loteries de Catalunya va haver de fer un sorteig entre tots els punts venedors que l'havien demanat. Aquest número no es pot trobar ni a internet ni a cap terminal de venda i de fet s'ha portat en secret fins a l'últim minut. A les vuit del matí es va donar a conèixer, com va avançar Rac1, el punt de venda.

Els comerciants de la plaça del Lleó van ser els més matiners per buscar la sort i en saber que es venia el número en el quiosc de l'equipament. Aprofitant que ja eren a plaça es va apressar a comprar números. Entre carnissers, peixaters, venedors de verdures i llegums, se'n van emportar més d'una desena. La resta va ser per als ciutadans que van matinar en saber de la notícia a través dels mitjans de comunicació.

El quiosc de la plaça del mercat del Lleó en només 28 minuts va vendre els 80 números de la Grossa de Cap d'Any.

Un dels compradors, en declaracions a l'ACN explicava que ells s'havia assabentat que es venia al mercat mentre escoltava la ràdio i que «donava per fet que ja no en quedarien, però n'he trobat». Amb els auriculars encara penjats a l'orella, va explicar que havia anat ràpid al quiosc perquè «per una vegada que el venen a Girona, fa gràcia tenir-lo, tot i que no crec que toqui».

L'última compradora va ser una dona –que no va voler fer declaracions– i que en va comprar un parell, que era el màxim que se'n podia adquirir. Després d'ella també s'hi van acostar més persones però que es van quedar sorpresos en veure que eren les 8 i 35 minuts i ja no n'hi havia cap.

La quiosquera, Eva Pujol, recordava a clients que s'hi acostaven que eren unes butlletes que no es podien guardar i que per tant, els havia hagut de vendre tan bon punt rebia un comprador.

Entre els paradistes, com que va córrer tan ràpida la veu, es van repartir moltes butlletes. Ara només esperen que el 31 de desembre els porti una pluja de milions.

A la carnisseria Romagós en van comprar quatre, les seves dependentes van assegurar que «ens portarà sort, perquè és un número català» i van explicar que se n'havien assabentat per ràdio i havien decidit aprofitar que tenen el quiosc al costat per comprar.

Des de llegums Comas, el seu responsable mostrava les seves dues butlletes, tot convençut. I va ressaltar que havia comprat el número perquè «en entrar me n'he assabentat i és un número que tenint-lo a prop em feia encara més gràcia». Finalment, des de Fruits Campllong, la seva treballadora, que va ser la primera a tenir una butlleta va assegurar que el número era «simbòlic» i que això l'havia dut a adquirir-lo. El sorteig de la Grossa de Cap d'Any serà el pròxim 31 de desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Imatge del nou espigó de Pedret.
Obren l'accés al nou espigó del riu Ter a la zona de Pedret

Obren l'accés al nou espigó del riu Ter a la zona de Pedret

L'actuació inclou l'adequació de la llera del riu en el marc de l´execució d´un projecte de...

Salt aprova una moció que promou que l´Ajuntament expropiï pisos buits als bancs

Salt aprova una moció que promou que l´Ajuntament expropiï pisos buits als bancs

Només PxC, que es va abstenir, i el PDeCat que hi va votar en contra, no van donar suport al text...

El magistrat dicta la resolució de liquidació del Parc Científic

El magistrat dicta la resolució de liquidació del Parc Científic

A partir d'ara, la junta del Patronat perd totes les competències i qualsevol decisió ha de passar...

Els comerciants proposen cobrir el carrer Nou amb lones els mesos de calor

Els comerciants proposen cobrir el carrer Nou amb lones els mesos de calor

La denominada «zona U» busca fórmules per seguir dinamitzant el sector i acostar possibles clients...

Participació gironina en la recreació d´Almansa

Participació gironina en la recreació d´Almansa

L'associació gironina de recreació històrica Miquelets de Girona ha participat aquest cap de...

«Correbarris» per promoure l´esport infantil

«Correbarris» per promoure l´esport infantil

L'Ajuntament de Girona promourà l'activitat física dels nens i nenes de la ciutat amb el nou...

Enllaços recomanats: Premis cinema