Maria Àngels Planas ha estat escollida presidenta de la secció local de Girona del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) després de guanyar en les eleccions que es van fer dijous a la nit en una assemblea d'associats i militants. La candidatura que liderava Planas es va imposar a la que encapçalava Joan Matamala per 33 vots a 16.

La candidatura de Planas estava formada per un equip amb onze noms més que conformaran l'executiva. entre aquestes hi ha l'exalcalde i actual director de Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta; el director dels seveis territorials d'Esports, Pep Pujols; el càrrec de confiança de l'alcaldessa, Marta Madrenas, Carles Mulero; l'encàrrec de la JNC (les joventuts de Convergència), Jordi Bobet; i l'exregidor de la CUP i de Reagrupament, Carles Bonaventura. A l'executiva local també hi seran Anna Castellví, Marta Cullell, Maria Bagué, Joan Xifra, Anna Solés i Rosa Moneny.

L'executiva té ja alguns objectius marcats en el que es pot considerar que és el relleu de la secció local de Convergència Democràtica a Girona, que liderava Joan Bagué. Entre aquests hi ha el d'atraure nous militants atès que la nova formació és independentista. També recuperar alguns militants de CDC que encara no s'han associat, en molts casos per desconeixement del procés a seguir. A banda, Maria Àngels Planas, ha explicat que ajudaran i donaran tot el suport necessari a l'equip de govern que encapçala Marta Madrenas i que treballaran perqyuè el PDECat guanyi les eleccions de l'any 2019. Encara no s'ha aprovat qui serà el cap de llista però Marta Madrenas ja ha deixat entreveure que voldria optar-hi.

MariaÀngels Planas i Crous (5 de febrer de 1968).és economista i llicenciada en ciències ecòmiques per la UNED i va treballar a Ports de la Generalitat. Va entrar a les llistes de CiU de la mà de Carles Puigdemont, que la va situar de número 10, l'any 2007, en unes eleccions en què no va sortir regidora i en què CiU va estar a l'oposició. Als següents comicis, (2011 i 2015) l'ara President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la va situar com a número 4. La federació nacionalista va guanyar les eleccions municipals, Puigdemont va ser escollit alcalde de Girona, i Planas es va convertir en tinenta d'alcaldia de l'àrea d'Hisenda i Règim Interior. També és diputada provincial.