Els Mossos d´Esquadra han detingut cinc persones per haver entrat a robar dins l´empresa Comercial Martí, al carrer Cartagena de Girona. Els lladres hi van entrar fent un forat al sostre, van inhabilitar les alarmes i després de saquejar les oficines es van emportar una caixa forta d'uns 250 quilos de pes. Els agents van poder recuperar posteriorment la caixa, intacta, amagada a la llera d´una riera, uns centenars de metres més enllà del lloc dels fets.

Segons ha informat la policia, els cinc detinguts tenen entre 31 i 39 anys, són de nacionalitat albanesa, sèrbia i croata i no compten amb cap domicili conegut. A tres d´ells, a més, també se´ls acusa d´un delicte de falsificació de documents públics.

Els fets van passar la matinada del 2 de desembre. El mateix dia del robatori, una patrulla de paisà que es trobava a la zona comercial del Mas Gri de Girona va localitzar un turisme que podria estar relacionat amb diversos robatoris. Els agents van veure com el cotxe s´aturava i en sortien quatre persones que van anar a comprar a dos establiments comercials. Tot seguit, dues d´elles es van dirigir a un bosc proper i hi van amagar dues bosses.

A continuació, es van tornar a reunir tots quatre i es van esperar a dins d´un restaurant. Passada una estona els va anar a recollir un altre vehicle i es van dirigir tots junts al bosc on havien amagat les bosses. Els Mossos van poder comprovar que era el mateix vehicle que havia estat vist al costat de l´empresa on havien robat de matinada.

Documentació falsa

Els agents policials van comprovar que dins de les bosses hi havia trossos de corda, cinc walkie-talkies, dues lots i un buf. Quan van procedir a identificar els sospitosos, tres d´ells van presentar una documentació que va resultar ser falsa.

Finalment, tots cinc van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força i tres d´ells també com a presumptes autors d´un declite de falsificació de documents públics. Tots ells van passar a disposició judicial el dia 5 davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona.