L'Ajuntament de Girona reiniciarà els expedients sancionadors contra sis o set entitats bancàries que tenen pisos buits des de fa més de dos anys a la ciutat. Després que una sentència tombés el primer expedient sancionador, el consistori ha elaborat un nou protocol i disposarà de dos llicenciats en dret que analitzaran la sentència i tornaran a tramitar els expedients de nou. En total, aquestes entitats bancàries tenen una 40 de pisos buits a la ciutat.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials, Sílvia Paneque, el consistori reforçarà l'Oficina Municipal d'Habitatge tot passant-la a considerar un "servei municipal essencial", igual que l'Oficina Municipal d'Ocupació. Això permetrà dotar-la de més recursos i contractar un enginyer tècnic perquè resolgui els dubtes ciutadans sobre eficiència energètica i també un nou treballador social.

Aquest any, l'Oficina Municipal d'Habitatge ha tramitat 40 ajuts a famílies per ajudar-les a liquidar els seus deutes de lloguer o hipoteca, evitant així el risc de desnonament. A més, també ha atorgat 955 ajuts "de lloguer just"; és a dir, per ajudar a pagar el lloguer en els casos on aquest superava el 30% dels ingressos familiars. També s'han gestionat una dotzena de desnonaments cada mes -i han aconseguit que ningú es quedi sense alternativa- i s'han adjudicat entre quatre i sis vivendes al mes a través de la mesa d'emergències.