Tota l’oposició de l’Ajuntament de Girona es va abstenir ahir en la votació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) que servirà per regular l’organització i el funcionament dels òrgans que integren l’organització municipal, com ara els plens. Els grups van valorar positivament fets com que es permetrà a les regidores embarassades i als regidors de baixa o malalts participar per videoconferència a les sessions. Girona és el primer consistori català que ho aprova.

També es va aplaudir que es potenciï la participació ciutadana i les entitats i que es facilitin possibles consultes populars. No obstant, ERC-MES i la CUP, van reclamar que es creïn els consells de barri. Els cupaires, que s’han reunit amb l’equip de govern en moltes ocasions per al nou ROM també voldrien plens itinerants. Lluc Salellas (CUP) va demanar també el compromís de fer canvis al reglament de participança i que els precs que podran fer els veïns al ple, no els hagi de llegir l’alcaldessa. Per la seva part, Maria Mercè Roca (ERC) van lamentar que hagi desaparegurt del text el fet d’exposar que el «català és la llengua pròpia de l’Ajuntament». També va lcriticar que les entitats per poder participar al ple, hagin de demanar-ho amb un mes d’antel·lació, que al seu parer és massa.

Concepció Veray (PP) va dir que volia estudiar alguns apunts que no convencen la seva formació i va criticar que les poques restriccions fan durar els plens en excés quan precisament s’està parlant de reforma horària i de conciliació laboral i familiar. I va preguntar si els veïns haurà de fer les preguntes a la una de la matinada.