Divisió al ple entre el govern municipal i l´oposició -en bloc- pel que fa a la Devesa. L´equip de govern va tombar una moció que demanava a l´ajuntament que exclogui qualsevol ús que malmeti la Devesa i que busqui ubicacions alternatives per a les activitats més intensives com el mercat bisetmanal i les atraccions de fires.

La proposta, presentada per ERC-MES, CUP i C´s, i que també tenia el suport del PP, fa seves les demandes de la plataforma Salvem la Devesa. El govern, per la seva banda, va explicar que compartia «el fons i no la forma» i va demanar que es retirés la moció a l´espera de tenir enllestit l´esborrany del Pla especial del parc, que s´ha de portar a ple a principis de l´any 2017.

La moció demanava al govern municipal que el Pla Especial que està redactant clarifiqui els usos i n'exclogui aquells que malmeten el parc des d´un punt de vista mediambiental.

El Pla Especial ja es va presentar a la ciutadania al maig i el govern està esperant rebre la memòria definitiva per modificar-lo i portar-lo a l´aprovació del ple. Tal com ja va avançar el govern municipal, aquest pla parlarà dels usos de manera genèrica i es filarà més prim posteriorment a través d'un reglament. L´oposició, en canvi, considera que el moment és oportú per debatre sobre els usos que podrà -o no- acollir el parc. Sastre els va emplaçar a debatre-la més endavant- «en unes setmanes», va dir- un cop tinguin tota la informació i puguin presentar-los l'esborrany definitiu. La seva petició, però, no va ser ben rebuda per l´oposició que va decidirmantenir la moció.