El nou PDECat de Salt debatrà en una assemblea d'associats si els seus tres regidors -Anna Fusté, Fanny Carabellido i Josep Valentí- han de seguir amb l'actual grup municipal, liderat per Jaume Torramadé, o si per contra es converteixen en no adscrits per tal que el partit pugui començar a marcar un perfil propi. El PDECat va escollir ahir la seva junta local, totalment renovada i integrada per Carles Camacho (president), Marissa Reverter, Miquel Àngel Gómez, Ivón Maritza i Pau Jiménez. Segons indiquen, no tenen «res a dir» del passat, ja que s'han fet algunes coses malament però també moltes de bones. Tot i això, ara volen començar un nou camí «en positiu», però per fer-ho hauran de decidir abans si continuen o no amb Torramadé, ja que aquest és el portaveu del grup municipal i per tant tenen poques opcions de fer visibles els seus posicionaments.

Tot i que els estatuts els permetrien prendre la decisió de forma directa, la direcció del partit convocarà pròximament una assemblea per tal que siguin els propis associats del poble els que prenguin la decisió. Sobre la taula hi haurà l'opció de demanar als regidors que passin a ser no adscrits per tal que puguin mostrar les seves pròpies opinions i propostes, o bé quedar-se però redefinir les relacions amb el que encara s'anomena grup municipal de CiU.

En les darreres eleccions municipals, CiU, liderada per Jaume Torramadé, va ser la força més votada i va obtenir sis regidors, però tot i això li van ser insuficients per obtenir l'alcaldia, ja que no va aconseguir pactar amb ningú. Així doncs, es va convertir en el principal grup de l'oposició. Dels sis integrants de la formació, n'hi ha tres -Fusté, Carabellido i Valentí- que estan amb el nou PDECAT. La resta són independents: el propi Torramadé, que fa uns mesos va abandonar Unió, Rosa Pòrtulas i Francisco Honrado.

Ara, amb la nova direcció, el partit vol començar a marcar perfil propi, al considerar que el fet que Torramadé sigui portaveu els dificulta la possibilitat de fer visibles les seves opinions. «En consonància amb l'esperit del nou partit, volem començar de zero, treballant a favor del procés i amb un partit modernitzat i rejovenit», assenyalen des de la nova direcció. Tot i això, no fan retrets: «Volem treballar en positiu i no tenim res a dir del passat. S'han fet algunes coses malament, tothom ho sap, però també n'hi ha hagut moltes de bones», afegeixen.

Ara, indiquen, la prioritat és poder tirar endavant amb el partit «nets i partint des de zero». Per això, el primer pas serà fer una assemblea en els propers dies i que els associats decideixin quin és el proper pas a seguir.