Girona obrirà aquest any nous centres joves al Güell i a l'esquerra del Ter

El primer estarà orientat a l'ocupació i el segon vol ser una «fàbrica d'oportunitats» per als usuaris

05.01.2017 | 07:22

Girona té previst obrir enguany dos nous centres joves a la zona del Güell i a l´esquerra del Ter, que se sumaran a l´Estació Espai Jove i als Químics. El més imminent és el del Güell, situat en una antiga botiga de mobles de Can Gibert del Pla, que estarà especialitzat en temes relacionats amb l´ocupació i que obrirà les seves portes al mes de febrer, juntament amb el nou Centre de Distribució d´Aliments, que s´ubicarà allà mateix. Pel que fa al nou centre de l´esquerra del Ter -que ha de donar servei als barris de Sant Ponç, Fontajau, Domeny, Taialà i Germans Sàbat-, serà concebut com una «fàbrica d´oportunitats» per tal d´oferir als joves oportunitats i orientacions professionals a partir de les seves motivacions personals. El pressupost per al 2017, que s´ha d´aprovar dilluns, ja compta amb una partida de 20.000 euros per tirar-lo endavant, i l´Ajuntament espera que pugui estar en funcionament durant el segon semestre de l´any. De moment, però, encara estan buscant un local adequat.

En aquests moments, a la ciutat hi ha dos centres joves: l´Estació Espai Jove i els Químics, que està més enfocat als estudiants de Secundària. Segons explica la regidora de Joventut, Elisabeth Riera, el Pla Local de Joventut que s´ha aprovat recentment preveu la creació d´una xarxa d´equipaments joves als diferents barris, amb l´objectiu de garantir la igualtat d´oportunitats i millorar la convivència a les diferents zones de la ciutat.

De moment, el que més avançat està és el del Güell, que estarà molt centrat en buscar la inserció laboral dels joves que s´hi dirigeixin. Aquest nou centre jove se situarà en el local d´una antiga botiga de mobles de Can Gibert del Pla on hi haurà també el nou Centre de Distribució d´Aliments. L´objectiu és que les instal·lacions puguin obrir aquest proper mes de febrer.

Noves oportunitats de futur

El centre jove de l´esquerra del Ter, en canvi, es vol convertir en una «fàbrica d´oportunitats» per als joves. Estarà dirigit a persones d´entre 16 i 29 anys, a qui s´orientarà i assessorarà per tal que trobin oportunitats laborals relacionades amb les seves motivacions i habilitats personals. «L´objectiu és trobar alguna cosa que els motivi per estirar-los cap a la inserció laboral», assenyala Riera.

Així doncs, en el nou centre en principi hi treballaran dues persones que orientaran els joves en qüestions acadèmiques (se´ls guiarà en l´oferta de cursos gratuïts, temaris per a oposicions, etc.); en noves tecnologies i també en oficis, ja que se´ls buscaran convenis amb empreses i cursos formatius especialitzats. A més, també se´ls facilitaran les eines i materials necessaris perquè puguin desenvolupar les seves habilitats. L´objectiu és que, a partir d´una motivació concreta, puguin desenvolupar les seves habilitats professionals i aspirar així a un millor futur laboral. Així doncs, en aquesta «fàbrica d´oportunitats» no hi haurà una oferta concreta, sinó que s´adaptarà a les necessitats dels joves a través del diàleg amb ells mateixos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Enllaços recomanats: Premis cinema