Girona rep 130.000 euros de la Generalitat per definir la seva estratègia turística

L'Ajuntament treballarà en la creació d'una oferta que permeti desestacionalitzar la temporalitat i diversificar les opcions

07.01.2017 | 08:30
Turistes fotografiant-se davant les façanes de l´Onyar.

La Generalitat ha concedit a l'Ajuntament de Girona una subvenció de més de 130.000 euros per dur a terme accions de desenvolupament local, promoció econòmica i turisme. Amb aquests diners, el consistori podrà desenvolupar el programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica turística de Girona i el seu territori. A més, també li han atorgat tres agents d'ocupació i desenvolupament local.

A través de la regidoria de Promoció Econòmica, el passat mes de setembre l'Ajuntament va presentar a la Generalitat la sol·licitud d'una subvenció per a la realització d'un programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica turística de Girona i el seu territori per un import de 64.800 euros, dels quals s'han atorgat 50.000 euros.

L'objecte d'aquesta subvenció és definir i activar l'estratègia turística de la ciutat de Girona i el seu entorn territorial per als propers sis anys, presentant el model turístic que es vol assolir per tal de potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al turisme, la creació d'ocupació i la vertebració d'una oferta turística sostenible, de qualitat i generadora de renda que permeti desestacionalitzar la temporalitat i diversificar l'oferta per productes i segments.

En aquesta línia, també es va demanar una subvenció al mateix departament per sol·licitar tres agents d'ocupació i desenvolupament local per fomentar el desenvolupament i l'estratègia turística sostenible, l'impuls de sectors emergents i el desenvolupament de projectes per al foment de l'activitat econòmica per a la cooperació amb altres organismes i entitats del territori. Aquesta sol·licitud també es va resoldre positivament i els tres agents treballaran aquestes línies a l'Ajuntament durant els propers mesos.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, destaca que aquests recursos permeten potenciar el turisme com a gran motor econòmic de la ciutat, «sota criteris de qualitat i sostenibilitat per tal de garantir un creixement sostingut i equilibrat, així com tirar endavant un pla d'actuació per a la promoció del desenvolupament local a través de l'estimulació dels sectors emergents, amb la cooperació dels agents socials i econòmics, per la creació d'ocupació i foment de l'activitat econòmica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Maties Martí en una imatge recent.
Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Enllaços recomanats: Premis cinema