Tretze multes al dia per saltar-se el semàfor de la carretera Barcelona

Els aparells que fotografien i graven les infraccions es van posar en marxa el març del 2014, però el nombre d´infraccions continua essent elevat

10.01.2017 | 07:20

Els semàfors controlats amb càmeres a la cruïlla entre els carrers Emili Grahit i carretera Barcelona de Girona segueixen sumant denúncies tot i que ja fa quasi tres anys que es van posar en funcionament. La mitjana de l´any 2016 s´enfila fins a les 13,6 multes al dia de conductors que passen l'encreuament amb el semàfor en fase vermella. El marge d´error és escàs, ja que el sistema enganxa els vehicles que clarament passen amb el color ja canviat i la càmera fa una gravació de vídeo. D´aquesta manera, a més a més, la gran majoria de recursos no prosperen perquè la prova de la infracció resulta evident. Un cop feta la infracció, fins i tot, un agent de la policia revisa les imatges per tal que tiri endavant la multa.

Les càmeres van entrar en funcionament a principis de l´any 2014. Va ser a finals del mes de març, després d´un període de proves i d´informació. Aquell primer any, es van posar un total de 4.752 multes. Va ser una mitjana de 17,6 multes al dia si el recompte es va fer a partir de l´abril, el primer mes sencer en què els aparells es van posar en funcionament. L´octubre del 2014 va ser el mes en què es van posar més sancions. Van ser un total de 834. Són 26,9 multes cada dia. Al juliol s´havien posat 821 denúncies.

Un 2015 ple de sancions

L´any 2015 la tendència va ser a l´alça. En tot l´any es van posar 7.153 sancions. La mitjana diària es va enfilar fins a les 19,8 multes al dia. El mes amb menys sancions va ser el setembre, amb 481 multes, mentre que el mes amb un major nombre d´infraccions va ser el març, amb 772. O sigui, 24,9 sancions cada dia.

L´any 2016, amb dades dels primers onze mesos, es van assolir un total de 4.490 multes. La mitjana diària encara és alta, ja que s´interposen 13,6 multes al dia. Això tenint en compte que hi ha hagut dos mesos amb dades significativament més baixes, probablement perquè els aparells es van espatllar o perquè, tal com va passar al juny, una bastida per les obres en un edifici inhabilitava el camp de visió. La majoria de mesos es posen entre 400 i 500 denúncies.

Més a la carretera Barcelona

La majoria de multes que es posen són a vehicles que circulen per la carretera Barcelona ja que, a més a més, hi ha càmeres en els dos sentits. En canvi, al carrer Emili Grahit només hi ha càmera per als vehicles que van en direcció a Santa Eugènia i Salt, però no per als que van en direcció a la plaça dels Països Catalans.

L´Ajuntament de Girona va decidir posar aquest sistema de control just en aquest punt en detectar que s´hi cometien moltes infraccions i que, a més, motivaven molts accidents. La multa per saltar-se el semàfor és de 200 euros i comporta la retirada de quatre punts del carnet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Maties Martí en una imatge recent.
Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Enllaços recomanats: Premis cinema