Valeria Esperanza Amor Amor és el nom que utilitzava un presumpte pederasta transsexual a Facebook per lligar amb nens d'entre 13 i 15 anys a Salt. El pederasta es guanyava la confiança dels menors i els acabava convidant a casa seva, on hi mantenia relacions sexuals ocultant-los el fet que era transexual per evitar que els nens rebutgessin mantenir-hi una relació.

El propietari que li llogava l'habitació va alertar de la presència de menors al pis pràcticament cada tarda i aquesta setmana els Mossos d'Esquadra van sorprendre el pederasta in fraganti just quan acabava de mantenir relacions sexuals amb un menor de 15 anys, al que va intentar amagar darrere la porta de l'habitació. Aparentment, totes les relacions es mantenien sense protecció.

El presumpte pederasta, de 33 anys i natural d'Hondures, es guanyava la confiança dels menors a les xarxes socials i aconseguia també que li enviessin fotografies compromeses que ell emmagatzemava al seu ordinador.

El detingut disposa d'antecedents per fets similars. El Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona li havia imposat una ordre d'allunyament contra un menor al que va amenaçar per forçar-lo a mantenir relacions quan aquest s'hi va oposar en veure que era un home. Fins i tot, l'Audiència Provincial de Girona ja el va absoldre el passat juny. L'home s'enfrontava a 11 anys de presó per exhibicionisme i abús sexual a menor de 12 anys però la declaració exculpatòria que va fer la víctima va provocar l'absolució.

Apartat del carrer

L'home va passar ahir a disposició judicial i es va acollir al seu dret a no declarar. El fiscal Enrique Barata va presentar una denúncia d'ofici per sol·licitar que se l'empresoni provisionalment pel risc de reiteració delictiva i l'acusa d'abusos sexuals, possessió de material pornogràfic de menors i corrupció de menors.