Aquest matí ha tingut lloc la sisena edició de la Cursa i Marxa Popular de la Policia Municipal - Memorial Javi Hernández. La prova ha comptat amb la participació de 306 persones, dividides en les que participaven a la marxa, que ha començat a les 9.30 h, i les que corrien la cursa, que ha començat a les 10 h. A l’acte de lliurament de premis hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, i l’inspector cap de la Policia Municipal, Joan Jou.

El punt de sortida i arribada ha estat el parc de les Ribes del Ter. Els participants han recorregut la Devesa i la llera del riu durant 5’3 km -en el cas de la marxa- i 7’7 km -en el cas de la cursa-, respectivament. Un any més, també n’han format part una quarantena de corredors acompanyats de les seves mascotes. L’entrega de premis s’ha dividit en les categories següents: femenina, masculina i classificació interna (primer home i primera dona membres de la Policia Municipal de Girona). També s’ha entregat un guardó al participant més veterà i trofeus als tres primers corredors acompanyats de les seves mascotes.

A través del reconeixement i l’homenatge a la figura del company Javi Hernández, la cursa representa els valors fundacionals de la Policia Municipal, entre els quals destaca la solidaritat. Per aquest motiu, a través d’aquesta proposta cada any es dóna suport a una fundació o associació sense ànim de lucre. En aquesta edició, s’han recollit 610 euros com a aportacions econòmiques solidàries de les persones participants i de l’organització, que es destinaran íntegrament a l’Associació Esfera, una entitat que té com a objectiu la prevenció de la violència que pateixen els nens, adolescents i adults, posant especial èmfasi en els menors. També treballa per promoure processos de recuperació integrals dels menors i adults afectats.