Els Mossos d'Esquadra han detingut a Girona dos fugitius buscats per la justícia colombiana i polonesa. La primera detenció es va fer el 20 de gener, quan els agents estaven fent un patrullatge preventiu a la zona de l'Eixample i van veure una persona amb actitud vigilant a una cantonada. Quan el van identificar, van adonar-se que tenia una ordre europea de detenció per un delicte de tràfic de drogues a Polònia.

Dos dies més tard, durant una identificació rutinària al centre de la ciutat, una altra patrulla va demanar la documentació a un altre home d'origen colombià. Un cop comprovada la identitat, van saber que estava buscat per la Interpol. La justícia del seu país el busca per un delicte de frau processal i falsificació de document privat. En el primer cas, el ciutadà polonès va quedar en llibertat després de declarar davant del jutge. El detingut d'origen colombià, però, ha ingressat a presó.

Les dues detencions s'han produït amb pocs dies de diferència. El primer dels casos és del 20 de gener, quan agents que estaven fent patrullatge preventiu per la zona de l'Eixample de Girona van veure una persona que tenia una actitud vigilant i esperava a una cantonada.

La patrulla va identificar l'home i van comprovar que tenia una ordre europea de detenció per un delicte de tràfic de drogues a Polònia. Per això, el van detenir. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat.

El segon cas es va produir el dia 22 de gener, també a Girona. A quarts de deu de la nit, una dotació policial estava fent una identificació rutinària en un carrer cèntric de la capital gironina. Els agents van aturar aquest individu i li van demanar la documentació.

Quan van introduir la filiació de la persona a la bases de dades van adonar-se que tenia una ordre de detenció i extradició emesa per la Interpol per un delicte de frau processal i falsificació de document privat. El busca un jutjat de Medellín. Després de declarar davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona ha ingressat a presó.