La quarta Jornada d'Intercanvi d'Experiències i Projectes Educatius de la ciutat de Girona, que es va celebrar divendres i dissabte a l'institut Santiago Sobrequés, ha comptat amb un total de 37 projectes educatius. La jornada és una iniciativa de l'Ajuntament que compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona (UdG), els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament i representants dels centres educatius públics, privats i concertats d'educació infantil, primària i secundària de la ciutat.

El tema de la jornada ha estat l'educació emocional i està adreçada als equips directius i personal docent de tots els centres educatius de la ciutat.

Durant la jornada de divendres es va fer una xerrada en relació amb el tema de l'educació emocional a càrrec de la psicòloga Sílvia Palou, que estava il·lustrada per Mario Pereda. També es van presentar dues experiències de centres educatius que han rebut la subvenció «Activa el teu Projecte» i actuacions per part d'alumnat de l'escola Pericot i de l'institut Santiago Sobrequés.

Ahir es van presentar públicament alguns projectes dels centres i va haver-hi un espai de debat per tractar la temàtica de la jornada en grups de treball, conduïts per professorat de la UdG. Durant els dos dies que va durar l'activitat també es van exposar els pòsters de 37 projectes educatius que han presentat els centres amb temàtiques diverses. La trobada s'emmarca dins dels objectius de Ciutat Educadora i forma part del Pla de Formació de Zona del Gironès.