Recta final de la nova estació d'autobusos de Girona

Ja hi ha col·locades totes les instal·lacions i serveis i només queden per instal·lar els panells, els bancs, netejar i fer proves d'adequació, de seguretat i de càrrega · Ricard Font manté que entrega l'obra a l'Ajuntament de Girona a la primavera

20.02.2017 | 07:18
Recta final de la nova estació d'autobusos de Girona

Últims retocs a la futura estació d'autobusos de Girona. Ja pràcticament estan llestes totes les instal·lacions, sortides d'emergències, de fums i de ventilació i actualment ja només queden els detalls més tecnològics i elements de mobiliari. El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, va fer ahir una visita d'obres per comprovar l'estat de l'equipament i va sortir-ne molt satisfet: «mantenim el compromís d'acabar els treballs dins del termini marcat». Això suposa, tal com va recordar Font, que les tasques acabaran a finals de març o, a molt estirar, a principis del mes d'abril. A continuació, es lliurarà a l'Ajuntament.

La setmana vinent està previst col·locar els panells infomatius on s'indicarà l'arribada o sortida dels autobusos a cadascuna de les 27 andanes que composaran l'estació soterrada. També es col·locaran els bancs en els punts d'espera. Abans d'entregar l'estació a l'Ajuntament de Girona, es faran les darreres proves d'adequació, de seguretat i de càrrega, entre altres. «Durant la primavera lliurarem l'estació», va reiterar el secretari de Territori.

L'estació, que ha suposat una inversió de 7,8 milions, tindrà 24 andanes a la part principal, que tindrà, al mig, una sala d'espera climatitzada i envidriada. Hi haurà tres andanes més en un punt més endarrerit. La sala d'espera servirà per aquells qui, mentre no arriba un autobús, optin per fer temps més a refugi o amb una temperatura més controlada que a les andanes. El sostre de l'estació tindrà un disseny que la farà semblar industrial, amb les canonades dels diferents serveis a la vista.

Ricard Font va ressaltar que les 27 andanes suposen una xifra molt important i que dona molt de marge tenint en compte que actualment, a l'estació que hi ha a la plaça d'Espanya, davant de la Renfe, hi ha setze autobusos com a màxim al mateix temps, en hores punta. Tindrà una zona de lavabos i deu taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d'informació i màquines autoexpenedores.

Soterrada i intermodal

El secretari de Territori va voler posar en valor altres detalls de la nova infraestructura. Per una banda, va recordar que, en estar soterrada, sota del parc Central, i no a l'aire lliure, provocarà pràcticament «contaminació acústica i ambiental zero». Aquest fet, però, xoca amb les protestes d'alguns veïns de la plaça d'Europa que reiteradament s'han queixat que la gran mobilitat d'autobusos en aquella zona –on hi haurà la rampa d'entrada i sortida i els semàfors per fer els girs pertinents– provocarà emissions perilloses per a la salut.

El representant de la Generalirat també va recordar que l'equipament serà d'«última generació» en el sentit que està ubicada al costat de l'estació del tren convencional i de l'estació de l'alta velocitat. A l'estació s'hi podrà accedir a través de les escales mecàniques que porten a l'estació del TAV. Aquesta intermodalitat no té precedents a Catalunya. Només la tindrà l'estació barcelonina de la Sagrera, un cop es posi en marxa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Madrenas (PDeCAT) i Paneque (PSC), en un ple.
ERC i CUP pressionen Madrenas per trencar amb el PSC

ERC i CUP pressionen Madrenas per trencar amb el PSC

Consideren que el PDeCAT no pot governar amb un partit que dona suport al 155

El sector immobiliari recupera presència a la Fira de Mostres

El sector immobiliari recupera presència a la Fira de Mostres

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Condemnat a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de la gironina Montse Méndez

Condemnat a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de la gironina Montse Méndez

La sentència imposa una pena de 2 anys de presó al seu company de pis, que va ajudar-lo a...

Entrega dels més de 8.000 € de la cursa de la dona

Entrega dels més de 8.000 € de la cursa de la dona

Representants de l'Ajuntament de Girona, d'Esports Parra i del Club Atletisme Girona van lliurar...

Girona pacta amb els firaires que es mantingui la jornada econòmica a 1 €

Girona pacta amb els firaires que es mantingui la jornada econòmica a 1 €

La programació infantil i familiar de les Fires de Sant Narcís tindrà una trentena d'activitats

La UdG confia ser la propietària de tot el Parc Científic quan acabi la liquidació

La UdG confia ser la propietària de tot el Parc Científic quan acabi la liquidació

Bonet confia que el complex no tingui cap comprador i acabai a mans de la Universitat, que hauria...

Enllaços recomanats: Premis cinema