L'Agility Club seguirà al Parc de la Devesa fins que se li trobi uns terrenys alternatius. Tot i que l'entitat havia rebut el comunicat de l'Ajuntament de Girona on se li notificava que havia d'abandonar les instal·lacions abans d'acabar l'any 2016, finalment, s'ha decidit no obligar-los a marxar encara. «La idea de l'equip de govern, tal com marca el Pla Especial de la Devesa és anar traient tot allò que sigui possible del Parc, però els hem d'oferir una alternativa i ara mateix no podem fer-ho», ha indicat el vicealcalde i responsable de l'àrea de Sostenibilitat, Eduard Berloso. «Han de tenir un espai on anar i ara mateix no els el podem oferir», ha explicat.

L'entitat esportiva fa una quinzena d'anys que està en aquest punt de la ciutat per mitjà d'un conveni de cessió d'ús del terreny que es va prorrogant si cap de les dues parts no diu el contrari. L'entitat fa cursos d'educació als gossos, com ara d'obediència i de sociabilització de cadells i els ensenya a obtenir habilitats que, per exemple, els permet participar en campionats.

Contactes en el passat

En el passat, el consistori va oferir determinats terrenys a l'entitat que no van convèncer als seus responsables. Aleshores es parlava de la zona de Domeny. La idea d'ara seria trobar algun punt al sud de la ciutat, en un paratge envoltat de natura. Tot i això, els responsables del club sempre han dit que voldrien un espai cèntric perquè això afavoriria que més gent s'hi apropés.

Per una banda, la idea del govern municipal seria un trasllat en un punt de la ciutat on les noves instal·lacions d'aquesta entitat privada conviurien amb altres equipaments municipals.

Unió amb la gossera municipal

Per altra banda, fa poc més d'un any, l'entitat va proposar unir el club amb la goserra municipal, que actualment està en un racó de la finca del magatzem de les brigades municipals i que sovint rep critiques per l'estat en què viuen els animals.

Aquesta possible unió afavoriria una sinergia entre els amants dels animals que podria permetre, de retruc, un augment en el moment d'adopcions de mascotes. De fet, l'Ajuntament està buscant també un emplaçament més adequat per al centre municipal d'acollida de gossos.