El jutjat penal número 3 de Girona ha absolt un home acusat de rebre diners en efectiu i joies a canvi d'un cupó no premiat. El tribunal ha considerat que al judici (celebrat el passat 6 de febrer) només es van sentir «dues versiones contradictòries», ja que l'acusat -defensat per l'advocat Narcís Badosa- va negar que hagués estat a Girona el dia dels fets denunciats per una dona, que hauria estat víctima de l'estafa coneguda com el «tocomocho». La sentència considera provat que el 7 de juny del 2012 un home, que no s'ha pogut demostrar que fos l'inculpat i que s'havia posat d'acord amb una altra persona no identificada, es va aproximar a la víctima. L'home va preguntar a la dona -que caminava per l'avinguda Xavier Cugat de Girona- si sabia on és la delegació de l'ONCE, ja que tenia uns cupons premiats que havia de cobrar.

Llavors, segons la sentència, una persona no identificada es va aproximar a l'home i a la dona, a qui els va dir que treballava a un banc. Al cap de cinc minuts, aquesta persona va tornar per comunicar que els cupons estaven premiats -cadascun- amb 35.000 euros. «En agraïment d'haver-me ajudat, els donaré un cupó a cadascú», va exposar l'home que tenia els cupons, que -a canvi- els va demanar diners. Així, poc després, la persona no identificada -que havia dit que treballava a un banc- va tornar amb un sobre amb diners, que va mostrar-lo a la dona i que, segons ell, contenia 18.000 euros. Com que la dona no disposava de diners en efectiu, els tres es van dirigir al domicili de la víctima.

Allà la dona va agafar joies de la seva propietat valorades en 1.630 euros, 150 euros en efectiu i la llibreta del banc. Tot seguit, els tres es van dirigir a una oficina bancària, on la víctima va extreure un total de 6.700 euros. Després d'una maniobra «de distracció», els acompanyants de la dona van sostreure-li els diners i les joies, marxant del lloc dels fets mentre es comprometien a tornar. Ara bé, la dona es va quedar sense els diners ni les joies. Tot i això, a la sentència, la jutgessa remarca que hi ha «un dubte racional» del fet que l'acusat fos un dels autors de l'estafa denunciada.

El tribunal posa en dubte «els termes» en què va ser reconegut l'acusat, ja que subratlla que al judici la denunciant no recordava el reconeixement fotogràfic policial que havia fet. Així mateix, en una roda de reconeixement havia manifestat «no estar molt segura» de la identificació.