El turisme asiàtic va a l'alça a la ciutat de Girona. El nombre de turistes procedents d'aquest continent ha augmentat gairebé un 27% entre 2014 i 2016, i segueix pujant. El rodatge de la sèrie coreana The Legend of The Blue Sea, molt popular a Corea del Sud i rodalies, ha atret fins a la ciutat molts visitants procedents d'aquest país. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, l'Ajuntament està molt interessat en potenciar aquest tipus de turisme, ja que, segons subratlla, és un mercat amb un nivell adquisitiu mitjà-alt que s'ha mostrat molt interessat en la cultura i la gastronomia tant de Girona com de Catalunya.

Les dades de les quals disposa l'Ajuntament fan referència a les consultes realitzades a l'oficina de turisme de la Rambla. Segons aquestes xifres, l'any 2014 (el primer del qual es tenen dades) va haver-hi 2.683 visitants procedents d'Àsia: 358 de Japó, 155 de Xina i 2.180 d'altres països. L'any següent, la xifra va créixer un 7,67%, tot situant-se en 2.889 visitants asiàtics. En aquesta ocasió, n'hi va haver 215 de xinesos, 326 de japonesos i 2.348 de la resta del continent. Finalment, l'any 2016 la xifra va créixer gairebé un 18% fins a situar-se en 3.401 visitants procedents d'Àsia: 356 japonesos, 288 xinesos i 2.767 d'altres països. A partir d'aquest 2017, l'Ajuntament comptarà amb les dades desglossades corresponents a cadascun dels altres països asiàtics. De fet, aquest passat mes de gener es van registrar a l'Oficina de Turisme fins a 181 enquestes de visitants que procedien de Corea del Sud.

Un dels fenomens que més ha contribuït a aquest augment a l'alça del turisme asiàtic, i molt especialment el de Corea del Sud, va ser el rodatge l'any passat a Girona de l'exitosa sèrie The Legend of the Blue Sea. Malgrat que el rodatge de la nordamericana Joc de Trons es va emportar tota l'expectació mediàtica, social i política, la sèrie coreana ha provocat també un efecte gens menyspreable en el turisme de la ciutat.

Segons explica Plana, a l'Oficina de Turisme s'ha preguntat als visitants coreans el motiu de la seva visita a la ciutat, i molts d'ells han contestat que Girona és molt coneguda a Corea per la difusió que es van fer els mitjans d'allà -sobretot la televisió i la premsa escrita- de la filmació de la sèrie a Girona. De fet, els seus dos protagonistes, Lee Min-Ho i Jeon Ji Hyun, són autèntiques estrelles al seu país, fet que els garanteix una autèntica legió de fans. Segons indica Plana, fins i tot hi ha grups de coreans que van de vacances a Barcelona i decideixen escapar-se un dia a Girona per conèixer els espais on es va rodar la sèrie.

La regidora assenyala que l'Ajuntament està interessat en potenciar aquest tipus de turisme. Segons indica, els visitants procedents de països asiàtics compten amb un nivell adquisitiu mitjà-alt i mostren interès en la cultura i la gastronomia de Girona i Catalunya. En aquest sentit, recorda que el Patronat de Turisme ja ha fet diferents accions enfocades al mercat asiàtic, com per exemple convidar blocaires d'aquells països. De la mateixa manera, recorda que ella personalment va reunir-se a finals de l'any passat amb estudiants asiàtics d'un màster a Barcelona i molts d'ells li van comentar que coneixen Girona gràcies al rodatge de The Legend of the Blue Sea.