L'Ajuntament de Girona es reunirà el 17 de març amb la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, per escoltar les seves explicacions sobre per què la Generalitat ha decidit fusionar els centres d'acollida de la Misericòrdia i Mas Garriga, tot creant així un «macrocentre» de menors a la ciutat. De la mateixa manera, el govern municipal té previst demanar a Bassa que «reconsideri» el projecte, tenint en compte que tant el Síndic de Greuges com els treballadors s'hi han mostrat contraris.

A la trobada hi assistiran, a més de Bassa, la delegada territorial d'Afers Socials, Marta Casacuberta, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinent d'alcalde de Serveis Socials, Sílvia Paneque. La reunió es farà al mateix centre de la Misericòrdia i també hi seran els propis treballadors.

Segons ha explicat Paneque, tant ella com l'alcaldessa escoltaran primer quins són els motius que té el departament per voler incloure dins l'actual edifici de la Misericòrdia, on actualment viuen 38 infants i joves, vint nois més procedents del centre d'acollida Mas Garriga. I és que aquest model propiciarà un «macrocentre» amb una seixantena de joves, mentre que, segons indiquen el Síndic i els treballadors, nombroses directrius (incloses les de la mateixa Generalitat) recomanen crear unitats més petites, semblants a les famílies. Davant d'aquesta situació, Paneque assenyala que demanaran al departament que reconsideri la decisió.

Mentrestant, la CUP ha presentat una moció per debatre en el ple de dilluns en què demana «exigir» a la DGAIA que retiri el projecte d'unificació dels dos centres. També demana que el consistori treballi amb la Generalitat per buscar habitatges amb les condicions adequades per acollir els menors a partir dels criteris previstos i amb l'objectiu d'aconseguir el màxim de benestar. Es tracta d'una moció que recull les peticions dels treballadors, que consideren que aquest model és «un retrocés», «segregador» i «advers al model d'intervenció educativa integrat en la comunitat».

Tot i que des de l'equip de govern es va plantejar a la CUP i als treballadors que s'esperessin a presentar la moció al mes d'abril, un cop hagués passat la reunió amb la consellera, finalment els cupaires l'han tirat endavant i dilluns vinent es debatrà.