Uns veïns del Barri Vell de Girona s'han queixat que hi ha un establiment que fa molts concerts malgrat que no té autorització per fer-ho. Els afectats asseguren que la llicència del local és per a bar-musical i que això els impedeix fer més de dotze concerts a l'any. Afirmen però, que se'n celebren molts més. Es tracta d'Els Jardins de la Mercè.

Els veïns van escriure el 23 de desembre per queixar-se a l'Ajuntament per aquesta infracció. El seu advocat, Joaquim Oliva, lamenta que ningú els hagi dit absolutament res. «No hem tingut cap resposta i calen mesures urgents». De fet, en aquell escrit, els afectats exposen que hi ha una persona que s'està recuperant d'una intervenció quirúrgica i que no pot descansar pels sorolls procedents de l'establiment. Per aquest motiu, es demanen «mesures cautelars urgents perquè estem parlant de salut», segons ha dit Oliva.

Insonorotizació

En l'escrit, també demanen a l'Ajuntament de Girona que se'ls informi si el local té el permís necessari per fer activitats musicals i que es faci una inspecció per constatar si l'establiment disposa de les mesures d'insonorització necessàries.

L'advocat ha alertat que si continua el silenci municipal, no descarta presentar un contenciós administratiu per defensar els interessos dels seus clients. Oliva va ser cap de l'àrea d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona i assesor jurídic.