«Girona comerç amable» és l'eslògan que ha ideat l'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial per comunicar el valor social i econòmic del comerç local i urbà que representa, prop de 200 comerços ubicats en la zona que comprèn el centre històric de la ciutat fins a la zona de l'eixample.

Segons els resultats de la mostra (170 enquestes realitzades i un total de 120 respostes vàlides), més del 90% dels comerciants afirma que prop del 40% de les persones que entren a l'establiment no ho fan per comprar sinó per demanar informació sobre la ciutat, informació turística especialment però també direccional i de serveis. El 98% dels enquestats assegura que a banda d'exercir com a punt d'informació també es presta a altres serveis que no estan vinculats a la seva activitat com ara donar canvi, deixar anar al lavabo i fins i tot la neteja del carrer. A la pregunta sobre el tret distintiu del comerç, les respostes «tracte personalitzat», «confiança» i «qualitat» sumen el 96% de les respostes. En opinió del president del comerciants, Josep Maria Noguer, aquesta informació ens referma en la idea del «valor social» del comerciant.

L'11,6% són franquícies

El conjunt dels establiments que han donat resposta sumen un total de 446 treballadors, amb una mitjana de 4 treballadors per botiga. Un 88% dels negocis són singulars i l'11,6% són franquícies o representen una marca. El lloguer ronda entre els 900 i els 2.500 euros al mes. Un 36% són negocis amb més de trenta anys d'antiguitat. El gran gruix (un 32%), es dedica a la moda.