El nou centre d'acollida de menors a Girona, que substituirà el de Mas Garriga a Juià, obrirà el 2 de maig al Puig d'en Roca. Tindrà 20 places per a nois d'entre 12 i 16 anys i, segons va subratllar la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, estarà «del tot separat» del de la Misericòrdia (amb 30 places per a infants i noies). «No creem un macrocentre, sinó que aquest nou el situem en un edifici annex», va assegurar Bassa.

L'obertura del centre d'acollida forma part del pla de xoc que el Govern tirarà endavant aquest 2017 per atendre infants i adolescents tutelats, que es traduirà en la creació de centres residencials (CRAE) més petits, amb un màxim de 10 a 12 places. Pel que fa a les comarques gironines, també implicarà l'obertura del primer centre destinat als menors més conflictius, un Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI), i l'ampliació de residències i pisos per a joves. «Això ens permetrà esponjar els que tenim actualment», va precisar la consellera. El CREI acollirà joves d'entre 12 i 18 anys, tindrà 20 places i es preveu que s'obri pels volts de l'estiu.

Arreu de Girona, aquest 2017 es crearan 4 nous CRAE, que se sumaran als 12 que ja hi ha actualment (i que, en conjunt, sumaran 165 places). En paral·lel, la Generalitat també obrirà 5 pisos més per a joves de més de 18 anys (de 8 es passarà a 13, amb 43 places). La posada en servei dels nous equipaments també es traduirà en increments de plantilla: 5 nous professionals per als equips d'atenció a la infància i a l'adolescència, i 7 educadors socials.