L'Ajuntament de Sarrià de Ter analitzarà amb lupa l'empresa mixta concessionària del servei d'aigües, Agissa. El jutjat investiga els seus consellers delegats -l'antic i l'actual- per delictes d'apropiació indeguda. L'Ajuntament de Sarrià, que juntament amb Girona i Salt s'ha personat com a acusació particular a la causa, encarregarà dos estudis (un de tècnic, i l'altre de jurídic) per veure quin és l'estat de la xarxa de distribució al terme municipal i comprovar si l'empresa ha portat a terme les inversions pactades a partir del 2012. Aquests dos punts es recullen en una moció que el consistori tirarà endavant en el proper ple

Pel que fa a la distribució, s'analitzarà quin és l'estat actual de la xarxa a tot el terme municipal. Es farà «un control exhaustiu de les deficiències i mancances», es miraran els materials amb què estan fetes les canonades i en quins punts hi ha pèrdues d'aigua.

Sarrià de Ter tirarà endavant l'informe després que l'auditoria tècnica del 2014, pel què fa a Girona, rebel·lés que part de la xarxa en baixa està feta per canonades de fibrociment (que contenen amiant), que en alguns punts hi ha fuites de fins al 60% i que no s'estan fent les inversions previstes al contracte.

I precisament, d'inversions tractarà el segon estudi -aquest, jurídic- que encarregarà l'Ajuntament de Sarrià. Aquest informe ha de servir per «determinar si el concessionari privat ha complert o no les seves obligacions en relació amb les inversions que es van pactar a partir del 2012», indica l'Ajuntament. I ja deixa clar que, amb aquest estudi, «la intenció del consistori és avaluar possibles motius de recessió del contracte amb una valoració jurídica».

L'apartat final de la moció se centra a parlar sobre els possibles escenaris que s'obriran el 2020, un cop acabi la concessió d'Agissa. I aquí, l'Ajuntament de Sarrià de Ter treballarà «a fons» per «tenir a punt diferents opcions per poder prendre la millor decisió des del punt de vista de l'eficiència, l'efectivitat i, sobretot, l'interès públic».