Millo: «La voluntat de l'Estat és garantir la continuat del Parc i estic segur que hi haurà solució abans del dia 30»

El delegat del govern espanyol a Catalunya defensa que és un equipament important per al territori que general "llocs de treball i riquesa"

20.03.2017 | 15:14

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha mostrat convençut que el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) superarà el concurs de creditors i que podrà seguir endavant amb la seva activitat. La junta de creditors està fixada per al dia 30 de març i Millo ha avançat que els tràmits que requereix l'Estat s'estan duent a terme i que, per tant, hi podria haver un acord abans. Concretament, caldria que Estat i Parc signessin un conveni singular davant de notari abans d'anar al jutjat. Aquest pas desencallaria totalment el concurs i donaria llum verda a la continuïtat del parc. Millo s'ha mostrat convençut que aquest tràmit es farà en temps i forma. La setmana passada, representants del parc es van reunir amb el secretari d'Estat d'Hisenda a Madrid. Aquest els va comunicar que l'Estat ja ha autoritzat a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) una partida de 7,5 MEUR per tal que la Generalitat pugui adquirir part de l'edifici de l'ICRA i així fer una aportació econòmica per superar el concurs.

Quan falten deu dies per a la junta de creditors que ha de decidir el futur del Parc de la UdG, el delegat del govern espanyol a Catalunya ha llençat un missatge tranquil·litzador. "La voluntat de l'Estat és garantir la continuïtat del Parc i estic segur que hi haurà solució abans del dia 30", ha manifestat. El jutge ja ha donat tres pròrrogues i va advertir que no tornaria a posposar la decisió més enllà del 30 de març.

En les darreres setmanes s'han mantingut els contactes per seguir endavant amb l'acord a diverses bandes entre la Generalitat, la Diputació de Girona, el parc, la UdG i el Ministeri d'Hisenda. La setmana passada, per exemple, la directora del parc, Anna Albar, i el rector de la UdG i president del patronat, Sergi Bonet, van viatjar a Madrid per reunir-se amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández. També els acompanyaven membres de la Diputació de Girona.

En aquella reunió, Fernández els va explicar que el Consell de Ministres ja havia aprovat un pagament de 7,5 MEUR a la Generalitat – a través del FLA- per poder-los destinar a eixugar part del deute del Parc Científic de Girona. Concretament, són diners que la Generalitat podrà usar per comprar part de l'edifici de l'ICRA. Una operació, però, que ha d'aprovar l'Agència Tributària.

"La reunió amb el secretari d'Estat va anar bé i els tràmits s'estan portant a terme, la Diputació està absolutament compromesa i la Generalitat també hi ha de posar de la seva part. Estic confiant que això arribarà a bon port", ha manifestat Millo.
El principal escull de la negociació fa referència al privilegi general (13,8 MEUR) i cal tancar un acord singular davant de notari abans del dia 30 de març, quan hi ha la junta de creditors al jutjat Mercantil. Millo ha manifestat que està "segur" que abans d'aquesta data es podrà signar l'acord i així "donar llum verda" a la continuïtat del parc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Maties Martí en una imatge recent.
Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Enllaços recomanats: Premis cinema