Millo: «La voluntat de l'Estat és garantir la continuat del Parc i estic segur que hi haurà solució abans del dia 30»

El delegat del govern espanyol a Catalunya defensa que és un equipament important per al territori que general "llocs de treball i riquesa"

20.03.2017 | 15:14

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha mostrat convençut que el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) superarà el concurs de creditors i que podrà seguir endavant amb la seva activitat. La junta de creditors està fixada per al dia 30 de març i Millo ha avançat que els tràmits que requereix l'Estat s'estan duent a terme i que, per tant, hi podria haver un acord abans. Concretament, caldria que Estat i Parc signessin un conveni singular davant de notari abans d'anar al jutjat. Aquest pas desencallaria totalment el concurs i donaria llum verda a la continuïtat del parc. Millo s'ha mostrat convençut que aquest tràmit es farà en temps i forma. La setmana passada, representants del parc es van reunir amb el secretari d'Estat d'Hisenda a Madrid. Aquest els va comunicar que l'Estat ja ha autoritzat a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) una partida de 7,5 MEUR per tal que la Generalitat pugui adquirir part de l'edifici de l'ICRA i així fer una aportació econòmica per superar el concurs.

Quan falten deu dies per a la junta de creditors que ha de decidir el futur del Parc de la UdG, el delegat del govern espanyol a Catalunya ha llençat un missatge tranquil·litzador. "La voluntat de l'Estat és garantir la continuïtat del Parc i estic segur que hi haurà solució abans del dia 30", ha manifestat. El jutge ja ha donat tres pròrrogues i va advertir que no tornaria a posposar la decisió més enllà del 30 de març.

En les darreres setmanes s'han mantingut els contactes per seguir endavant amb l'acord a diverses bandes entre la Generalitat, la Diputació de Girona, el parc, la UdG i el Ministeri d'Hisenda. La setmana passada, per exemple, la directora del parc, Anna Albar, i el rector de la UdG i president del patronat, Sergi Bonet, van viatjar a Madrid per reunir-se amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández. També els acompanyaven membres de la Diputació de Girona.

En aquella reunió, Fernández els va explicar que el Consell de Ministres ja havia aprovat un pagament de 7,5 MEUR a la Generalitat – a través del FLA- per poder-los destinar a eixugar part del deute del Parc Científic de Girona. Concretament, són diners que la Generalitat podrà usar per comprar part de l'edifici de l'ICRA. Una operació, però, que ha d'aprovar l'Agència Tributària.

"La reunió amb el secretari d'Estat va anar bé i els tràmits s'estan portant a terme, la Diputació està absolutament compromesa i la Generalitat també hi ha de posar de la seva part. Estic confiant que això arribarà a bon port", ha manifestat Millo.
El principal escull de la negociació fa referència al privilegi general (13,8 MEUR) i cal tancar un acord singular davant de notari abans del dia 30 de març, quan hi ha la junta de creditors al jutjat Mercantil. Millo ha manifestat que està "segur" que abans d'aquesta data es podrà signar l'acord i així "donar llum verda" a la continuïtat del parc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Simulacre d'incendi a la seu de la Generalitat a Girona
Simulacre d'incendi a la seu de la Generalitat a Girona

Simulacre d'incendi a la seu de la Generalitat a Girona

Per dur a terme el simulacre s'han desallotjat les prop de mil persones que hi havia a l'edifici...

Llambordes per recordar les víctimes de l´Holocaust

Llambordes per recordar les víctimes de l´Holocaust

ERC-MES de Girona vol homenatjar els gironins deportats a camps de concentració

Aquest és el cartell de Temps de Flors d´aquest any

Aquest és el cartell de Temps de Flors d´aquest any

L'autor és l'estudiant Pep Gelis i Blanco

Així va viure el mercat del Lleó el premi de La Grossa

Així va viure el mercat del Lleó el premi de La Grossa

El quiosc del mercat de Girona va repartir 100.000 euros

El Barri Vell rebutja el turisme «kleenex»

El Barri Vell rebutja el turisme «kleenex»

L'Assemblea Veïnal convocada per parlar de l'augment de pisos turístics al Barri Vell va esdevenir...

Qstura ha format a 3.800 alumnes en 10 anys i duplica l´espai de les instal·lacions

Qstura ha format a 3.800 alumnes en 10 anys i duplica l´espai de les instal·lacions

La intenció és continuar creixent i poder oferir a partir del curs 2019/2020 un Grau d´Innovació...

Enllaços recomanats: Premis cinema