El portaveu de CiU a Salt, Jaume Torramadé, considera «un gran error» que el PDeCAT hagi decidit abandonar el grup municipal. «S'ha vist qui ha treballat per formar equip i qui ha treballat des del minut 1 per dinamitar el grup i treballar pels seus propis interessos», ha assenyalat Torramadé davant la decisió presa per l'assemblea de militants del PDeCAT celebrada dimarts al vespre.

En les properes setmanes, Josep Valentí, Anna Fuster i Fanny Carabellido, membres del PDeCAT, abandonaran el grup de CiU, que es veurà reduït a la meitat i comptarà només amb Torramadé, Rosa Pòrtulas i Francisco Honrado. Per a Torramadé, es tracta d'un «error gravíssim» pel qual «no hi ha una justificació clara». «Trencaran el que fins ara ha estat una dinàmica d'èxit, i que va portar els que crec que van ser els millors anys de govern a Salt», assenyala. El líder de CiU recorda que en les darreres eleccions municipals el seu partit va ser la llista més votada, obtenint sis regidors, i lamenta que ara el PDeCAT hagi decidit ignorar la voluntat del poble amb una assemblea tancada.

D'altra banda, el líder de CiU lamenta que des del PDeCAT ningú els hagi donat explicacions per al trencament, més enllà de voler «marcar perfil propi». En aquest sentit, però, va assenyalar que tothom haurà d'assumir les conseqüències de les decisions preses: «De qui ha provocat un trencament com aquest, no sé si te'n pots refiar gaire», indica. De la mateixa manera, es mostra «decepcionat» amb aquesta decisió i també està especialment decebut amb «determinades persones a qui es va fer confiança en el seu moment per entrar al grup». També lamenta que ni tan sols se'ls convidés a l'assemblea del PDeCAT per tal de poder explicar-se.

«El govern hi surt guanyant»

En canvi, Torramadé vol «felicitar» l'equip de govern (format per ERC i IpS-CUP, en minoria) perquè, al seu parer, és qui surt guanyant amb aquesta nova situació, ja que el principal partit de l'oposició queda reduït a la meitat. «Es tracta d'una mala decisió que ja es veurà quines conseqüències comportarà», indica.

Torramadé garanteix, però, que ell, Pòrtulas i Honrado continuaran «fent oposició amb la mateixa força i ganes», malgrat no tenir el mateix nombre de regidors.