L'empresa Hinojosa de Sarrià de Ter ha presentat un calendari per tal de reduir les molèsties generades per la posada en marxa de la indústria paperera, que ocupa les instal·lacions de l'antiga Torraspapel. Amb l'entrada en funcionament de la fàbrica la tardor passada, els veïns es van començar a queixar de les pudors i sorolls generats, de manera que en una reunió celebrada el 7 de març l'empresa es va comprometre a prendre mesures per minimitzar «a poc a poc» aquests problemes. El gerent de l'empresa, Manuel Orero, va demanar «paciència» durant aquests primers mesos, però també va advertir que no es podrà arribar al «soroll zero».

El calendari inclou mesures per aplicar entre el 20 d'abril de 2017 i l'1 d'abril de 2018. La primera arribarà el proper 20 d'abril, amb la compra de carretons elevadors. A finals de mes també es posarà una cortina de plàstic a l'entrada de la cinta transportadora.

Per al 15 de juny està previst tapar alguns forats de la paret i arreglar les finestres de la nau de processament de la pasta, mentre que l'1 de juliol es col·locaran sis silenciadors d'absorció als ventiladors que donen al carrer. El 31 d'agost s'hauran instal·lat casetes aïllants individuals a unes bombes per tal de reduir en 40 decibels el soroll. A l'abril de 2018, es farà desaparèixer una torre de refrigeració amb la instal·lació de la turbina «turbobufadora».

Una comissió integrada per l'Ajuntament, l'empresa i els veïns comprovarà que es compleixen aquests compromisos.