Més de 2.100 apartaments de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) han recaptat 17.278 euros en la quarta edició de la campanya 'Check in Solidari', que han estat lliurats avui al Casal dels Infants perquè es destinin al seu projecte social 'Vincles', que ajuda a les mares de Salt.

Des del dia 1 de juny del 2016 fins al 15 de setembre del mateix any, APARTUR ha recaptat un euro de cada reserva als apartaments turístics que es van sumar a la iniciativa, amb l'objectiu de redistribuir els beneficis del turisme per transformar els barris i contribuir a la igualtat d'oportunitats.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha explicat que el projecte 'Vincles' ajuda mares amb nens de zero a tres anys amb "dificultats econòmiques, socials i d'integració" de barris de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Salt.

El projecte ofereix suport educatiu i oportunitats a les mares perquè guanyin autonomia i motivació, treballa la solidaritat entre elles i reforça els vincles amb els seus nens, i aconsegueix que "les mares vegin el seu futur amb uns altres ulls", ha comentat Balaguer.

El president d'APARTUR, Enrique Alcántara, ha destacat que s'ha de "començar a parlar de turisme en to positiu" perquè "aporta molts beneficis a la ciutat", però s'ha d'"assegurar que sigui sostenible i que els beneficis que genera reverteixin en els més necessitats", ja que "aquest és el futur del turisme".

El xef i pastisser Christian Escribà ha apadrinat aquesta edició del 'Check In Solidari' i ha lliurat ous de pasqua al Casal.

Escribà ha ressaltat la importància de les iniciatives solidàries en un moment en el qual "els governs no arriben massa lluny".

La directora del Casal dels Infants ha afegit que el Casal treballa en l'educació, "també entesa des del punt de vista social" perquè "és una eina que pot transformar la vida de les persones".

APARTUR és una associació que agrupa un total de 230 empreses i professionals, que disposa de 7.000 apartaments turístics a Barcelona i representa un 83 % de l'oferta legal a la província, i treballa per millorar l'oferta d'allotjaments turístics i assegurar la seva integració en el teixit social.

El Casal dels Infants està format per voluntaris i acompanya 6.000 nens, joves i famílies als barris amb més situacions d'exclusió social.