L'Ajuntament de Girona ha decidit intervenir en un edifici en mal estat al barri del Pont Major per evitar que pugui haver-hi perill per als seus habitants. L'immoble té vint-i-dos pisos i hi viu gent amb molt pocs recursos econòmics.

Pràcticament tots els habitatges de l'immoble, situat al número 38 del passeig Sant Joan Bosco, estan ocupats per llogaters i l'edifici pateix aluminosi. Fa uns mesos s'hi va fer una primer intervenció però ara s'ha decidit canviar els suports que aguanten els balcons per garantir que no hi haurà cap perill de despreniment i millorar la seguretat dels qui hi resideixen.

La construcció té més de quaranta anys i té deficiències en la façana i la coberta, entre d'altres. A la façana hi ha algunes reixes per evitar que en caiguin trossos a la via pública i, a més a més, alguns balcons s'han d'aguantar amb suports.

De moment, la intervenció s'ha fet subsidiàriament però s'està en converses amb els propietaris i no es descarta poder obtenir algun tipus de subvenció de la Generalitat, ja que té fons d'ajut per a actuacions amb aquest tipus de patologies en els edificis.