L'Ajuntament de Salt haurà de tornar a licitar les 30 noves càmeres de videovigilància que vol instal·lar a carrers del sector centre, la Massana, plaça Catalunya i la zona esportiva de les Guixeres. Segons va explicar l'equip de govern en el ple de dilluns, a preguntes del regidor Wilder Palacio (Canviem Salt), la licitació va quedar deserta malgrat que s'hi havien presentat dues empreses: una havia fert una oferta a la baixa, però va presentar la documentació fora de termini i per això va haver de ser exclosa; mentre que una segona va presentar-se pel preu de licitació (78.476,83 euros), però més endavant va dir que el projecte no era viable per aquest preu i va retirar la proposta. Per això, l'Ajuntament tornarà a licitar properament la instal·lació de les càmeres, tot i que hi introduirà algunes millores per fer l'oferta més atractiva per a les empreses.

En aquests moments, a Salt ja hi ha 25 càmeres de seguretat que vigilien els carrers de la vila. Segons va indicar en el seu moment el regidor de Seguretat, Toni Vidal (ERC), s'ha demostrat que són una bona eina policial, de manera que se n'instal·laran 30 més, arribant així gairebé a la seixantena.

Noves zones a vigilar

Així, una de les zones on s'incrementarà la presència de càmeres serà el centre de la vila, al voltant de l'edifici de l'Ajuntament, la plaça Llibertat i el carrer Àngel Guimerà, entre altres. També es posaran noves càmeres a la zona de la Massana, especialment a la Rambla, i a la plaça Catalunya, on ja estava previst des de fa temps instal·lar-ne.

A més, el govern municipal també ha decidit col·locar càmeres a la zona esportiva de les Guixeres, al voltant del camp de futbol i les pistes de tennis, ja que es tracta d'una zona apartada i on a vegades s'hi han detectat problemes.