El portaveu de CiU a Salt, Jaume Torramadé, va alertar durant el ple de dilluns que l'actual situació de les zones blaves al municipi és «il·legal». Segons va explicar el líder de l'oposició, l'any passat es va acabar el contracte de la gestió, i des de llavors s'ha anat prorrogant. Les pròrrogues, però, s'han aprovat a la junta de govern, mentre Torramadé sosté que legament s'haurien d'haver aprovat en sessió plenària. Per això, el líder de CiU va convidar tots els ciutadans a presentar recursos contra les multes de zones blaves, tot subratllant que la situació no és legal.

L'Ajuntament té previst en els propers mesos passar a gestionar ell mateix les zones blaves, que s'ampliaran amb noves places al voltant de la Coma-cros o l'hospital de Santa Caterina, i també es crearan noves zones verdes per tal que els veïns puguin aparcar amb facilitat. El regidor de Mobilitat, Toni Vidal (ERC), diu que Salt compta amb equipaments que trascendeixen més enllà del poble, de manera que les zones blaves faran que la gent hagi de pagar per aparcar-hi i obligaran a què hi hagi una major rotació de vehicles. En canvi, indica, les zones verdes garantiran que els veïns del poble puguin seguir aparcant sense problemes.

Torramadé, en canvi, critica aquesta mesura, perquè considera que és estrictament recaptatòria. En aquest sentit, lamenta que la nova zona verda sigui de zonificació única, ja que, al seu parer, els veïns hauran de pagar una taxa anual per continuar tenint els mateixos problemes per aparcar que fins ara, sense que hi hagi cap millora.