El rector de la UdG, Sergi Bonet, va reunir ahir a la tarda els treballadors del Parc Científic i Tecnològic per tranquil·litzar-los i exposar-los en primera persona en quina situació queden les instal·lacions. Juntament amb l'advocat Josep Pujolràs, va garantir als presents que els edificis no es podran destinar a cap activitat que no sigui recerca, innovació o universitària, i va vaticinar que és poc probable que s'hi interessin empreses privades, ja que el sòl és propietat de la UdG i la majoria d'edificis compten amb parts indivises. Per això, van vaticinar que el més probable és que els compradors acabin essent un nou ens format per institucions públiques o bé la pròpia Universitat. També va explicar que l'entrada en liquidació del Parc no resol els contractes de lloguer que estan vigents, i va assegurar que des de la UdG faran tot el possible perquè el Parc continuï funcionant com fins ara. Pujolràs va veure extremadament improbable que el Parc acabi tancant les seves portes.

Els treballadors de les empreses instal·lades al Parc van mostrar la seva preocupació pel futur de les instal·lacions, així com per la imatge que es pot projectar de cara a l'exterior. Des de la Universitat, tanmateix, el missatge va ser tranquil·litzador. Pujolràs va explicar que en els propers mesos s'ha d'aprovar el pla de liquidació, i que la liquidació podria començar cap a l'agost o el setembre. A partir de llavors, les empreses o entitats tindran un període d'entre tres i sis mesos per presentar les seves ofertes, de manera que fins d'aquí a un any aproximadament no s'obriran les pliques per saber qui s'ha presentat. Durant tot aquest temps, va garantir que tot seguirà igual, ja que haver entrat en fase de liquidació no afecta els contractes que estan vigents. A més, va recordar que el sòl és propietat de la UdG i que en tot cas al que podran aspirar és al dret de superfície, però que aquest té molts condicionants: per una banda, està lligat a usos de recerca o universitaris, de manera que qui ho compri els haurà de mantenir. Per l'altra, moltes de les parts són indivises, de manera que l'empresa o entitat que ho compri no en podrà disposar sinó que ho haurà de compartir amb la UdG. En aquest sentit, doncs, Pujolràs va vaticinar que el més probable és que el comprador acabi essent la UdG o algun ens format per administracions públiques, i que veu poc probable que s'hi acabi instal·lant alguna empresa privada. Segons va explicar l'advocat, l'edifici del Centre d'Empreses està sotmès a una hipoteca, de manera que ja han començat a negociar amb el pool bancari per poder-lo mantenir com fins ara. Pel que fa l'edifici H2O, va recordar que hi ha el contracte de lloguer a l'ICRA i per tant va indicar que pot ser fàcil de mantenir com fins ara. Dues terceres parts de l'edifici Casademont corresponen a la UdG, de manera que veu difícil que algú vulgui comprar el terç restant. Finalment, queda per resoldre la situació del Monturiol, que és 100% propietat del Patronat. En aquest sentit, va recordar que els edificis ja estan construïts i que si tenen valor és gràcies a l'activitat econòmica que s'hi genera, de manera que la voluntat és mantenir-la sigui com sigui.

Davant dels usuaris, Bonet va refermar-se en la idea que ha mantingut en els darrers dies: que l'Estat sempre ha mantingut les condicions clares des del primer moment i que sempre ha demanat la implicació ferma de la Generalitat.