Abacus Cooperativa va obrir ahir les portes d'un nou establiment a Girona, el segon de la ciutat i el sisè a les comarques gironines, i que se suma a la xarxa actual de la cooperativa, que arriba a un total de 46 en el conjunt de Catalunya, València i Balears.

L'establiment, situat a la ronda Sant Antoni Maria Claret, 39, té una superfície de 1.000 metres quadrats dividits en dues plantes i ocuparà un equip de 20 persones, posarà al servei de socis i clients joguines, llibreria, llibreria infantil, papereria, treballs manuals, tecnologia, text i idiomes. La botiga s'ubica en la zona més comercial i dinàmica de la ciutat de Girona i ha suposat una inversió de 280.000 euros.

Manté l'altra botiga

El nou establiment està situat al local on fins fa poc hi havia una botiga de la marca de roba C&A. Amb aquesta obertura Abacus consolida la seva presència a la ciutat de Girona, on se suma al ja existent al número 42 de la carretera de Barcelona.

És el sisè local que Abacus obre a les comarques gironines. A més dels dos que hi ha a la capital, n'hi ha dos més a Figueres (a la plaça del Gra i al Caprabo del carrer Dama d'Aragó), una al carrer de Ses Falques de Blanes (al costat dels cinemes) i una al carrer doctor Fàbregas d'Olot.

60.000 socis a la demarcació

Abacus ofereix als prop de 60.000 socis de les comarques gironines una experiència col·laborativa de consum basada en els valors i en la participació, a la qual s'afegeix una àmplia proposta d'activitats culturals i educatives que contribuirà a enriquir l'oferta de la ciutat de Girona.

A més, també vol potenciar el seu paper de «referent per a la comunitat educativa» de Girona, segons ha indicat en un comunicat. Com afirma el director general d'Abacus cooperativa, Miquel Àngel Oliva, «estem vivint un procés de transformació social que replanteja la manera en què consumim. Abacus vol ser part d'aquesta transformació social i a Girona treballem per ser la resposta a les necessitats dels professionals de l'ensenyament, de les famílies i de la ciutadania, i a més ho volem fer conjuntament amb ells».

A la inauguració del nou establiment hi van assistir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal i Fàbrega.

Fundada l'any 1968, Abacus és una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i de treball de prop de 900.000 socis i sòcies, sota el format cooperatiu. Transformen l'experiència i el consum cultural, educatiu i de lleure de manera col·laborativa, responsable i sostenible. Abacus aposta per la transformació social i per dinamitzar el territori amb els seus 46 establiments a Catalunya, València i Balears.

Abacus cooperativa és un referent en els seus àmbits d'activitat tant pel volum com per l'assumpció de valors com l'equitat, la sostenibilitat i el consum responsable. Abacus és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.